Altınordu U19'dan, Avrupa İçin Erken Start - Son Dakika
Güncel

Altınordu U19'dan, Avrupa İçin Erken Start

Altınordu U19\'dan, Avrupa İçin Erken Start

U19 Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 3-1 yenerek ülkemizi 2016-17'de U19 UEFA Gençlik Ligi'nde temsil etmeye hak kazanan 1998 doğumlu futbolculardan oluşan Altınordu U19 Takımı yeni sezon hazırlıklarına başladı.

13.07.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

U19 Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 3-1 yenerek ülkemizi 2016-17'de U19 UEFA Gençlik Ligi'nde temsil etmeye hak kazanan 1998 doğumlu futbolculardan oluşan Altınordu U19 Takımı yeni sezon hazırlıklarına başladı. Torbalı'daki Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) Tesisleri'nde gerçekleşen sezonun ilk antrenmanı öncesinde futbolcular ve teknik ekiple bir araya gelen Başkan Seyit Mehmet Özkan, bu sezon Avrupa sahnesine çıkmanın gurur verici olduğunu söyledi. Genç oyunculardan kendilerine güvenmelerini isteyen Başkan Özkan, "Mücadele ederek kaybedilen bir maça hiçbir zaman üzülmeyeceğim" dedi.

Eleminasyon sisteminin uygulandığı U19 UEFA Gençlik Ligi'nde ilk iki turun çift maç üzerinden oynandığını, sonrasında tek maça dönüldüğünü belirten Başkan Özkan şunları söyledi:

"Bu turnuvada hem ülkemizi hem de kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Avrupa'da pek çok turnuvaya gidiyoruz. Ancak ilk defa resmi bir organizasyonda mücadele edeceğiz. UEFA'dan bize resmi davetin bile gelmesi onur verici bir olay. Avrupa'da Altınordu isminin yetiştirici kulüp olarak anılması ve bilinen bir marka olma yolunda ilerliyoruz. U19 takımımızın da bu anlamda bu Avrupa Ligi'nde alacağı başarılar bize önemli mesafeler aldıracak."

1997 doğumlu oyunculardan 7'sinin A takıma alındığını hatırlatan Özkan, 1998 doğumlu U19 takımından da gelecek sezon 7-8 oyuncunun A takıma çıkacağını belirterek, "Bu istatistik devam ettiğinde üçüncü senenin sonunda 25 kişilik kadronun tamamı öz kaynağımızdan oluşacak. Böylelikle Türkiye'de, hatta Avrupa'da da bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Athletic Bilbao dışında Avrupa'da üst yapıyı yüzde 100 besleyen bir altyapı organizasyonu yok. Biz 76 milyon nüfusun 30 milyon genç olan ülkede bu potansiyelin iyi kullanılmadığını, gençlerimize imkanlar verilirse Avrupa'da bile çok önemli başarılar elde edebileceklerini ıspatlamak için varız" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınordu U19'dan, Avrupa İçin Erken Start - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement