Amasya'da Aile İçi İletişim Semineri - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Aile İçi İletişim Semineri

Amasya Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı, çiftler arasında nankörlük ve inkarcılığın anlaşmazlığın en önemli unsurlarından olduğunu söyledi.

18.01.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı, çiftler arasında nankörlük ve inkarcılığın anlaşmazlığın en önemli unsurlarından olduğunu söyledi.

Ayrancı, Halk Eğitim Merkezi Düğün Salonu'nda kursiyer ve eğitimcilere aile içi iletişim konularında seminer verdi.

Toplum hayatında ailenin önemine vurgu yapan Ayrancı, son yıllarda boşanma olaylarının artmasının en önemli nedeninin aile arasında iletişim olduğunu kaydetti.

Ailenin kutsal bir kurum olduğunu ifade eden Ayrancı, "Evliliklerde karı ve koca sükunet içinde olmalı. Aile insanların huzur bulduğu yerlerdir. Eşler birbirlerine sakin olmalı ve sesini yükseltmemeli. İnsanlar, evde, işte, nerede olurlarsa olsun sakin ve sükunetli olmalı. Ailede seslerin yükseldiği yerde gazap vardır" dedi.

Aile bireylerinin sevgi ve merhametli oması ve karşısındaki insanla empati kurması gerektiğini anlatan Ayrancı, şunları kaydetti:

"Çiftlerin birbirlerine sevgiyle ve merhametli bakması gerekiyor. Sevgi ve merhamet birçok sorunun üstesinden gelir. Eşinize karşı nankör olmayın. Çiftler arasında nankörlük ve inkarcılık anlaşmazlığın en önemli unsurlarından. 40 gün sizi sırtında taşıyan, 41'inci gün yorulunca azcık bırakmak isteyen eşinize karşı anlayışlı olun. Kötü zamanlarda iyi zamanlarda yaşanılan mutluluğu aklınıza getirerek rahatlamaya çalışın."

Ayrancı, konuşmasının sonunda çiftlere sadakat ve fedakarlık kavramları hakkında da anlatımlarda bulundu.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Akça, şube müdürleri ve davetliler katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da Aile İçi İletişim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement