Amasya'da PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Amasya'da PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Amasya\'da PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Amasya'da PTT çalışanları, kurumun anonim şirket olacağı yönündeki iddialar üzerine bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

27.03.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da PTT çalışanları, kurumun anonim şirket olacağı yönündeki iddialar üzerine bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

PTT'nin anonim şirket haline dönüştürülmesi öngören yasa tasarısının TBMM komisyonunda görüşülmeye başlandığını anlatan Türk Haber-Sen Amasya Şubesi Başkanı Oğuzhan Veyizoğlu, " Hükümet, bu yasa tasarısıyla PTT'nin düşük ücretle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp tüm özlük haklarını yönetim kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktalar" dedi.

PTT'nin posta dağıtım hizmetleri, banka işlemleri ve lojistik kargo işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirdiğini ve söz konusu yasa tasarısında kamu yararının bulunmadığını iddia eden Veyizoğlu, "PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaşmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Buradan hükümete sesleniyoruz. Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi, kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşındaki resen emekliliğe son verilmesi, yüksel gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye getirilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Oğuzhan Veyizoğlu, kurumun il genelindeki 160 yakın personelinden yüzde 80'inin eyleme katıldığını söyledi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement