Amasya'da Üniversite Öğrencileri Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Üniversite Öğrencileri Fidan Dikti

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri okul kampüsüne fidan dikti.

17.03.2015 14:16

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri okul kampüsüne fidan dikti.

Etkinlik hakkında bilgi veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, öğrencilerin kendilerine verilecek coğrafi koordinatlar sayesinde dünyanın her yerinden diktikleri fidanlarının gelişimini takip edebileceklerini söyledi.

Etkinliğe destek veren öğrencilere ve fidanları yetiştiren Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Öner, "Özellikle genç yaşlarda kaybettiğimiz Yrd. Doç. Dr. Seher Tekin, yüksekokul sekreterimiz Mahir Çelik ve hizmet alımı personelimizden Davut Soydan'ın anısına da fidan diktik. Her bir fidanın coğrafi koordinatlarını rahmetli kardeşlerimizin yakınlarına vereceğiz. Eski yüksekokul müdürlerimizden Ömer Çekelez, Hasan Baysal ve Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi hocalarımız için de fidan diktik" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise gelecek nesillere fidan dikme alışkanlığını kazandırma adına bu tür etkinlikleri önemli bulduklarını belirterek, "Üniversitemiz yıl içinde düzenlenen etkinliklere katılan konuklarına hediye, çiçek, plaket takdimi gibi uygulamalara son vererek her etkinlik katılımcısı adına bir fidanı toprakla buluşturma kararı aldı. Temiz ve yaşanabilir bir çevre noktasında Amasya'ya katkı yapmaya çalışıyoruz. Destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, okul bahçesine 250 çam fidanı dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da Üniversite Öğrencileri Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement