Amasya Sporu Herkes Sevmeye Bakıyor - Son Dakika
Güncel

Amasya Sporu Herkes Sevmeye Bakıyor

Vali İ. Halil Çomaktekin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurumun faaliyetleri hakkında brifing aldı.

21.02.2014 09:37

Kuruma gelişinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar tarafından karşılanan Çomaktekin, hizmet birimlerini gezerek görevli personel ile tanıştı. Daha sonra Müdürlüğün faaliyetleri hakkında kendisine bir sunum yapılan Vali Çomaktekin, sunumun ardından yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: "İlimizde spor altyapısı alanında önemli yatırımlar yapılmaktadır. Amasya'da yapımı devam eden kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 12 Haziran Stadyumunun yenilenmesi, Merzifon Gençlik Merkezi ve Suluova Sentetik Çim Saha yapımı bu yatırımlardan bazılarıdır.

Spor altyapısına yapılan bu yatırımların neticesinde ilimizde yetişen sporcu sayısı da hızla artmaktadır. 2014 yılı itibariyle ilimizde 7.151'i bayan ve 15.182'si erkek olmak üzere toplam 22.333 lisanslı sporcu bulunmaktadır. Tabi sporu sadece şampiyonalar için değil, hayatın her aşamasında ve toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmalıyız. Çünkü sağlıklı bir yaşam için spor yapmak son derece önemlidir. Özelliklede genç nesiller arasında spor yapma oranını yükselttiğimizde, onların eğitim başarılarının da artacağını göreceğiz. Biz bu noktada devlet olarak gerekli altyapıyı ve yönlendirmeyi yapıyoruz. Ben yaptıkları çalışmalardan dolayı kurumumuzun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Vali Çomaktekin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ardından ise Gençlik Merkezinde KOSGEB'in girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sohbet ederek kendilerine sertifikalarını verdi. Çomaktekin programı kapsamında son olarak 12 Haziran Şehir Stadyumu inşaatı, Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı, Güreş Eğitim Merkezi, Kapalı Spor Salonu inşaatı ve yeni Gençlik Merkezi binasının yerini gezerek projelerin son durumu hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amasya Sporu Herkes Sevmeye Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement