Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına "Özellikli" Kurtarma Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına "Özellikli" Kurtarma Anlatıldı

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen, "Ambulans ve İtfaiye Servisi Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarma Tekniği" eğitimleri başladı.

08.04.2015 13:24

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen, "Ambulans ve İtfaiye Servisi Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarma Tekniği" eğitimleri başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği, "Ambulans ve İtfaiye Servisi Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarma Tekniği Projesi" (RESFAS) eğitim toplantısı, Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde başladı.

Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Meryem Zincirli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 8 eğitimcinin, Slovenya'da iple kurtarma, Çek Cumhuriyeti'nde sıkışmış araçtan kurtarma teknikleri konusunda bir hafta eğitim aldığını bildirdi.

Yurtdışındaki programa katılan 8 eğitimcinin, Antalya'da 120 kişiye edindikleri bilgi ve deneyimleri aktaracağını anlatan Zincirli, eğitime itfaiyeden 60, 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) 60 sağlık personelinin katıldığını açıkladı.

Zincirli, 3 gün sürecek eğitimde ambulans ve itfaiye personeline sıkışmış araçtan hasta kurtarma ve iple kurtarma konularının anlatılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına 'Özellikli' Kurtarma Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement