Ambulansa Yol Vermeyene Ceza Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Ambulansa Yol Vermeyene Ceza Geliyor

Ambulansa Yol Vermeyene Ceza Geliyor

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, ambulanslarına yol vermeyen sürücülerin takılacak kameralar sayesinde tespit edileceğini ve ceza kesileceğini söyledi.

26.01.2016 09:40  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, hayat kurtarmak için saniyelerle mücadele eden 112 Acil Servis ambulanslarına yol vermeyen sürücülerin takılacak kameralar sayesinde tespit edileceğini ve bu sürücülere ceza kesileceğini belirtti.

İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambulansların acil durumlarda en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmak için görev yaptığını, bu tür durumlarda saniyelerin çok önemli olduğunu anlattı.

Kentte 130 civarında ambulansla 4 milyonun üzerindeki nüfusa hizmet verdiklerini dile getiren İzzettinoğlu, ambulanslara sürücülerin yol vermesinin önemine değindi.

İzzettinoğlu, ambulansların özellikle şehir içi trafiğinde vakit kaybettiğini, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası, İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası gibi birçok oda ile çocuklar ve yetişkinlere ambulanslara yol vermenin önemini anlattıklarını ifade etti.

İZMİR'DEKİ MÜDAHALE SÜRESİ DÜNYA STANDARTLARINDA

Dünya standartlarında bir hastaya müdahale süresinin 10 dakika olduğunu, İzmir'de bu sürenin 7,7 dakika olarak gerçekleştiğini dile getiren İzzettinoğlu, "Birçok uluslararası büyük başkentte hastaya ulaşma süresi 8-9-10 dakika olarak gerçekleşiyor. İzmir'de hastaya ulaşma süremiz ise 7,7 dakika. Bizim aslında hastaya ulaşma süremiz çok iyi. Ancak merkezde sıkıntımız var. Çünkü trafikten dolayı yolu aşamıyoruz. Ortalamamız daha iyi olsun istiyoruz" diye konuştu.

Trafikte ambulansa yol vermenin hayat kurtaracağına vurgu yapan İzzettinoğlu, ambulansların önüne kamera yerleştirilmesiyle ilgili çalışma yapıldığını kaydetti.

"BAZILARINI YOLDA AŞAMIYORUZ"

İzzettinoğlu, şöyle konuştu:

"Zorlu coğrafyaları aşıyoruz ama yolda bazı kişileri aşamıyoruz. Ambulanstaki ekip zaten hastayı kurtarmak için stres altında görev yapıyor. Bir de o streste trafiği aşmaya çalışıyorsunuz. Bu streste bir de size yol verilmiyorsa daha da stresleniyorsunuz. Ekiplerimizin sağduyuları gerçekten çok yüksek. Bu kadar stresli ortamda hastaya ulaşıp onu sağlık merkezine ulaştırıyorlar.

Bakanlığımızın şu anda bu konuda ön çalışması var. Ambulansların ön tarafına kamera yerleştirip yol vermeyen araçlar tespit edilebilecek. Kamera sistemiyle belirlenecek plaka, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Mevzuat çıktığı takdirde ambulanslara 12-15 saniye arasında yol vermeyen sürücülere ceza kesilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ambulansa Yol Vermeyene Ceza Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement