Amerikalılar, Türk simidini sevdi - NEW - Son Dakika
Güncel

Amerikalılar, Türk simidini sevdi - NEW

Geleneksel Türk simidini, geliştirdiği konsept ile pazarlayan SIMIT + SMITH, ABD'deki beşinci şubesini açtı.

17.09.2014 12:32

Geleneksel Türk simidini, geliştirdiği konsept ile pazarlayan SIMIT + SMITH, ABD'deki beşinci şubesini açtı.

New York'un ünlü Broadway Caddesi üzerindeki şube açılışı Türk davetliler ve Amerikalıların yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi gördü. Açılışta basın mensuplarına açıklamada bulunan SIMIT + SMITH CEO'su Gökhan Çakmak, altıncı şubelerini ay sonunda açmaya hazırlandıklarını, 2015 yılından itibaren de 'franchise' sistemine geçeceklerini söyledi.

ABD ve Kanada'da tüketimi oldukça yaygın olan 'bagel'e (maya, un, şeker, tuz ve sudan yapılan bir çeşit açma) alternatif olarak tüketime sunulan Türk simidinin, Amerikalılardan yoğun şekilde ilgi gördüğünü kaydeden Çakmak, restoran, market ve 'bagel' şubeleri aracılığıyla gerçekleştirdikleri ekmek ve simit satışlarının ülkenin birçok kentine yayıldığını ifade etti. Çakmak 'franchise' sistemine geçtikten sonra ilk etapta New York'un Queens, Brooklyn ve Long Island ilçeleri ile Miami kentinde şubeler açılacağını sözlerine ekledi.

- Amerikalılar simidi taklit etmeye başladı -

SIMIT + SMITH markasının 15 yıllık bir projenin ürünü olduğunu kaydeden Çakmak, projenin iki sene önce hayata geçirildiğini anlattı. Çakmak, New Jersey'deki küçük bir fırın ve satış noktasında hayata geçen SIMIT + SMITH adı altında üretilen Türk simidi ve diğer ürünlerin su dışındaki tüm malzemelerinin Türkiye'den getirildiğini ve Türk ustalar tarafından hazırlandığını belirtti. Markanın; Rusya, Çin ve İngiltere'deki isim haklarını aldıklarını sözlerine ekleyen Çakmak, açılışını yaptıkları son şubenin 'franchise' sisteminde kullanılacak modeli oluşturduğunu anlattı. Sektöre yeni girmelerine rağmen New York'taki birçok noktada simidin taklit edilmeye başlandığını kaydeden Çakmak, bazı restoran ve bagel dükkanlarının, SIMIT + SMITH hakkında çıkan haberleri duvarlarına asarak simide benzettikleri ürünleri satışa sunduklarını bildirdi.

Türk simidine özellikle İsrail asıllıların yoğun ilgi gösterdiklerinin altını çizen Çakmak, Amerikalıların simidi sağlıklı bulduklarını söyledi. Simit ve poğaça ürünlerinin demleme çay eşliğinde servis edildiği SIMIT + SMITH şubelerinde Türk kahvesi satışı da yapılıyor.

Amerikalılar, Türk simidini sevdi - NEW
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalılar, Türk simidini sevdi - NEW - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement