Anaarı Yetiştircileri ve Arı Sütü Üreticileri Bakanlık Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Anaarı Yetiştircileri ve Arı Sütü Üreticileri Bakanlık Sertifikalarını Aldı

Anaarı Yetiştircileri ve Arı Sütü Üreticileri Bakanlık Sertifikalarını Aldı

Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Aydınlı arıcılara yönelik arı hastalıkları ve alınacak önlemler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

31.12.2014 10:10

Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Aydınlı arıcılara yönelik arı hastalıkları ve alınacak önlemler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı sonunda Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın olurları ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen "Ana Arı Yetiştiriciliği ve Arı Sütü Üretimi" kurlarını başarı ile tamamlayan üreticilere Bakanlık tarafından gönderilen sertifikaları verildi.

Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme seminerine arıcılar yoğun ilgi gösterdi. Konuşmacı olarak Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Aydın Tarı, Veteriner Hekim Mehmet Uğur Dabanoğlu, Ziraat Mühendisleri Melih Cura ve Turkut Küçük katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Aydın İlİ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, arıcıların dertleri ile yakından ilgilenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan ve yetkililere teşekkür ederek, "2012 yılında işgal edilmek istenen Güzelçamlı Milli Parkı'nı bu yıl yine Aydın arıcısının elinden alma girişimleri Tarım İl Müdürlüğü'müzün de destekleri ile önlendi. Arı konaklamaları ile ilgili şu anda çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz arıcılarımızın sıkıntılarını çözüp verimin artmasını sağlamak" diyerek arıya ve arıcıya destek olan herkese teşekkür etti.

"ARISIZ BİR DÜNYADA YAŞAM 4 YILDAN FAZLA SÜRMEZ"

Tabiatın doğal dengesinin ve tarımın sürdürülebilmesi için olmazsa olmaz şartlardan birinin arılar odluğunu belirten Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, "Arı olmazsa insanların ömür 4 yıldır. Tarımın ve üretimin devamı için arı olmazsa olmaz şartlardan biridir. Aydın'da arıcılık çok önemli. Özellikle kışlama adına Aydın bir merkez konumunda. Bu bakımdan arı hastalıkları ve alınacak önlemler konusunda arıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenledik. Hastalıkla mücadele kadar önleyici tedbirlere ağırlık veriyoruz. Önleyici tedbirlerin başında da hijyen geliyor. Arıcılara yönelik GEKA destekli proje çalışmalarımız devam ediyor. Arı konaklama yerlerini belirleyip ilimiz arıcılarının da rahat etmesini sağlayacak çalışmalarımız var" dedi.

Seminerde uzmanlık alanlarına göre konuşmacılar arı hastalıkları ve alınması gereken önlemler konusunda arıcılara bilgilendirirken, arıcıların sorularını da cevapladılar.

Seminer sonunda Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın öncülüğünde Aydın Adanan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen "Anaarı Yetiştiriciliği ve Arı Sütü Üretimi" kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere Bakanlık tarafından gönderilen sertifikaları verildi. Kursu başarı ile bitirip sertifika alan arıcıların bu sertifikaları ile anaarı üretim işletmesi kurabileceklerini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Bu kursu Bakanlık ve Merkez Birliğimizden aldığımız yetki ile düzenledik. Aydın arıcılık konusunda ciddi mesafe kat etmiştir. Tağşiş arıcıların en büyük sıkıntıların biridir. Aydın ilimizden bu sezon analizi yapılan 11 numunenin tamamı temiz çıkmıştır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anaarı Yetiştircileri ve Arı Sütü Üreticileri Bakanlık Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement