Anadolu Ajansı 93 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Anadolu Ajansı 93 Yaşında

Anadolu Ajansı 93 Yaşında

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof.Dr.(AA) 93.yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

05.04.2013 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Denetleme Kurulu Üyesi ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, Anadolu Ajansının

(AA) 93. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şerifoğlu, mesajında 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurarak, milli mücadeleye büyük destek verdiğini bildirdi.

AA'nın Yunus Nadi Abalıoğlu, Ruşen Eşref Ünaydın, Falih Rıfkı Atay, Halide Edip Adıvar ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu gibi Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerini bünyesinde barındırdığını anımsatan Şerifoğlu, "Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamının tanığı olan AA'nın haberleri ve fotoğrafları, bütün araştırmacılar için değerli bir kaynak teşkil ediyor. AA'nın 93. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, tüm çalışanlarına başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

-DGC Başkanı Tayhan-

DGC Başkanı Tayhan ise beş dilde yayın yapan AA'nın uluslararası alanda Türkiye'nin dünyaya açılan yeni yüzü olduğunu vurguladı.

AA'nın dünyada ajans haberciliğinin öncüsü olma ilkesini sürdürmesi gerektiğini belirten Tayhan, şunları kaydetti:

"Haberi AA yapıyorsa doğrudur' mantığı ajansla özdeşleşiyorsa 'AA marka oldu' demektir. AA, hem objektif haber sunumuyla hem de medyaya sunduğu güven ve itibarla öncü kuruluş olma özelliğini sürdürdüğü sürece Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olacak. AA'da yaşanan gelişmeler güven verici noktaya geldi.

AA'nın bu konuma gelmesinde emeği geçen her birimi tebrik ediyorum. Daha nice yılları, çağı aşarak sürdürmesini diliyorum." - DÜZCE

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement