Anadolu antik kentlerini gezen Rıdvan Şükür, Aizonai'de. - Son Dakika
Güncel

Anadolu antik kentlerini gezen Rıdvan Şükür, Aizonai'de.

Anadolu antik kentlerini gezen Rıdvan Şükür, Aizonai\'de.

Anadolu'da bulunan antik kent gezilerine devam eden Dağcı Rıdvan Şükür, Dünya'da günümüze ulaşmış, en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'nın Azonai'de olduğunu söyledi.

07.11.2015 14:15

Anadolu'da bulunan antik kent gezilerine devam eden Dağcı Rıdvan Şükür, Dünya'da günümüze ulaşmış, en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'nın Azonai'de olduğunu söyledi, ayrıca Aizanoi Antik Kentinin Efes, Bergama, Side gibi antik kentlerle çağdaş olduğunu belirtti.

Dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Frigya şehri olmasına rağmen altın çağını Roma döneminde yaşayan Anadolu'nun önemli antik kenti Aizonai'yi ziyaret etti, incelemelerde bulundu, antik kentte fotoğraf çalışması yaptı.

Rıdvan Şükür, ziyaret ettiği Aizanoi antik kentinin Zeus Tapınağı, Stadyum-Tiyatro kompleksi ve dönemin alışveriş ve ticaret merkezi bir anlamda borsası Macellum ile Roma döneminin en önemli kentlerinden birisi olduğunu, ayrıca stadyum -Tiyatro kompleksinin antik Dünyada bir benzerinin olmadığını belirtti. Kentin yanıbaşında bulunan Penkalas (Kocaçay) Irmağı'nın üstünde bulunan Roma köprüsünde devam eden Restorasyon çalışmasının ise kente yetkililerin değer verdiğinin işareti olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu antik kentlerini gezen Rıdvan Şükür, Aizonai'de. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement