Bulunan Hayvan Leşinin Anadolu Parsı Olabileceği Düşünülüyor - Son Dakika
Güncel

Bulunan Hayvan Leşinin Anadolu Parsı Olabileceği Düşünülüyor

Tunceli'de dere kenarında leşi bulunan hayvanın "Anadolu parsı" olabileceği düşünülüyor.

19.07.2015 13:44  Güncelleme: 14:21

Tunceli'de dere yatağında bulunan hayvan leşinin hangi hayvana ait olduğunun tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Yetkililer hayvan leşinin Anadolu parsı olabileceği söyleniyor.

PÜLÜMÜR YOLUNDA RASTLADILAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar üzerine Pülümür ilçesine giden ekiplerin Boğalı köyündeki dere yatağında hayvan leşine rastladığını söyledi.

TÜYLERİ DÖKÜLMÜŞ BAZI BÖLGELERİ ÇÜRÜMÜŞ

Tüyleri dökülen ve vücudunun büyük bölümü çürüyen hayvanın ekipler tarafından muhafaza altına aldığını belirten Gürsönmez, "Bölgeden aldığımız hayvan leşini kurumumuza getirdik. Gerekli incelemelerin yapılması için doku örnekleri aldık. Bu dokuları, TÜBİTAK'a göndereceğiz. Orada incelenecek ve tahminen bir ay içinde hangi hayvana ait olduğu ortaya çıkacak" dedi.

"ANADOLU PARSI ÇIKARSA ÇOK MUTLU OLURUZ"

Tunceli'nin arazi yapısının Anadolu parsı için uygun ortam sunduğunu aktaran Gürsönmez, "Anadolu parsı olursa çok mutlu olacağız. Vatandaşlar, bölgede zaman zaman Anadolu parsını gördüklerini iddia ediyor fakat bugüne kadar belgelenmiş değil. Eğer inceleme sonucunda bu hayvanın Anadolu parsı olduğu ortaya çıkarsa ilimiz bir canlı türüne daha ev sahipliği yapacak. Zengin çeşitliliğimize bir tür canlı daha eklenmiş olacak" diye konuştu.
Boğalı köyü Muhtarı Özgür Keskin de Karagöz dere yatağında hayvan leşini görünce yetkililere haber verdiklerini belirtti.

"CANLISINI ŞİMDİYE KADAR GÖREMEDİK"

Bölgedeki yaşlıların Anadolu parsı gördüklerini anlattıklarını ifade eden Keskin, "Canlısını şimdiye kadar görmedik ama eski insanlarımız bu hayvanın burada yaşadığını görmüşler. Bu hayvanın leşi suda tahrip olduğu için ne olduğu tam olarak saptanamıyor. İncelenmesi için ilgili kurumlara başvurduk" dedi.

Bulunan Hayvan Leşinin Anadolu Parsı Olabileceği Düşünülüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulunan Hayvan Leşinin Anadolu Parsı Olabileceği Düşünülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • hişttttt: Akp.leşidir bence 12 19 Yanıtla
  • Dersimi: Aptallar sürüsü sizi soyanlarla ugrasmayinda alevilerle kürtlerle ugrasin cahil okumayan bir toplum oldugunuz icin söylediklerinizin alti bos 24 6 Yanıtla
  • nature: o hayvanın leşi bile bence oradaki insan müsveddelerinden kat kat daha değerlidir. 10 19 Yanıtla
    sinan cen: ırz dduşmanı 0 0
  • Samsunlu : Niye kızmayın dersim diyorlar öyle olsun Irkçılık Yapmayın arkadaşlar 22 4 Yanıtla
    Deniz 62: Samsunlu bu ulkenin senin gibi insanlara ihtiyacı var, senin gibiler var oldukca bu ulke ayakta olur .kardeşim 3 1
  • rey: Bi anadolu parsindan memleketin dna sına inen gerizekalı halkım benim. 16 2 Yanıtla
  • CCC: Hayvan ölmüş "çok mutlu oluruz" diyor nasıl mantık bu? 8 9 Yanıtla
  • AUVVV AUVVV HÜLLOGG MAKARNA KIYMALIMI:)): DERHAL AKSARAYA KIYMA NiYETiNE PAKETLEYiN MAALUM AKKOYUNLAR COGALDI PÜSSKEVÜTCÜ AUVV AUVVLARDA EKLENDi MAKARNAYA KIYMA YETERSiZ:)) 9 6 Yanıtla
  • Mardinli: İran dağlarından gelmiştir. Afganistan Ppakistan iran azerbayçaannn üzerinden geliyorlar. 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement