Anamur Meclis Üyeleri Anamur Beton Santrali'ne Onay Vermedi - Son Dakika
Güncel

Anamur Meclis Üyeleri Anamur Beton Santrali'ne Onay Vermedi

Anamur Meclis Üyeleri Anamur Beton Santrali\'ne Onay Vermedi

Meclis üyeleri Anamur Beton Santrali'ne onay vermedi MERSİN'in Anamur Belediyesi meclisi Anamur Beton Santrali yapımı için talep edilen 2.5 milyon liralık krediye onay vermedi.

06.02.2016 14:16

Meclis üyeleri Anamur Beton Santrali'ne onay vermedi

MERSİN'in Anamur Belediyesi meclisi Anamur Beton Santrali yapımı için talep edilen 2.5 milyon liralık krediye onay vermedi. MHP'li Başkan Mehmet Türe, "Babam mezardan da çıksa Anamur'a hizmet etmemi kimse engelleyemeyecek" diyerek tepki gösterdi.

Belediye Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumunda gündeme gelen Anamur Beton Santrali kurulması için yapılan 2.5 milyon liralık kredi talebi, görüşüldü. Başkan Türe, Anamur Belediyesi'nin yüzde 51 hisseli ortaklık çerçevesinde belediyeye aylık ortalama minimum 130 bin lira gelir getirmek amacı ile kurulması planlanan beton santrali için destek istedi. Ekonomik sıkıntıya girildiğini kaydeden Türe, beton santralinin belediyeye gelir getirecek en risksiz ve kar payı yüksek bir yatırım olacağını söyledi. Tüm analizlerin yapıldığı, kurulması halinde 3 yıl sonra büyük bir para akışı sağlayacağını ve bunun Anamur'a hizmet olarak döneceğini ifade eden Türe, beton santrali kurulması için meclis üyelerinden destek istedi.

Oylamadan AK Parti, CHP ve MHP'li 15 meclis üyesi ret oyu verdi, MHP'li 9 meclis üyesi de evet oyu verdi. Hayır oyu veren MHP'li üyeler Hatice Bozkurt, Ahmet Karan ve Derya Tuna, kararlarının grup kararı olmadığını, muz ve çilek serası yapmanın daha avantajlı olacağını söyledi.

SANTRALİ KREDİ OLMADI DİYE BIRAKMAYACAĞIZ

Oylama sonucu reddedilen taleple ilgili konuşan Başkan Türe, "Elbette sonuca saygımız var. Beton santralinin riski sıfır. 2019'a kadar kendini amorti edecek. 3 yıl sonra kar etmeye başlayacak. Çekilecek para sadece beton santralinde kullanılacak. Sera yapmak belediyenin değil çiftçinin işidir. Bu yıl hepimiz gördük Anamurlu üreticilerimiz don dolayısıyla mağdur oldu. Babam mezardan da çıksa Anamur'a hizmet etmemi kimse engelleyemeyecek. Bu santrali kredi olmadı diye bırakmayacağız, başka bir yol bulup Allah izin verirse Anamur'un geleceğine kazandıracağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur Meclis Üyeleri Anamur Beton Santrali'ne Onay Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement