Anasınıfı Öğrencilerinden Örnek Davranış! - Son Dakika
Güncel

Anasınıfı Öğrencilerinden Örnek Davranış!

Sakarya’da anasınıfı öğrencileri, biriktirdikleri paralarla, kardeş okuldaki arkadaşlarına eğitici oyuncak aldılar.

07.01.2015 09:46

Adapazarı 21 Haziran İlkokulu Deniz Yıldızları ve Nazar Boncukları anasınıfı öğrencileri, Muş’un Malazgirt ilçesinde bulunan Malazgirt Kurtulmuşoğlu İlkokulu ve Aslankaya İlkokulu anasınıflarını kardeş sınıf olarak belirlediler. Kardeş sınıflarının yeni oluşturulması nedeniyle, eğitici oyuncaklara ihtiyacı olduğunu öğrenen minikler, öğretmenlerinin rehberliğinde sınıf kumbarası oluşturarak harçlıklarını biriktirmeye başladılar. Velilerin ve okuldaki diğer öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği kampanya sonunda bin liranın üzerinde para biriktiren anasınıfı öğrencileri, biriktirdikleri paralarla kardeş okuldaki arkadaşlarına eğitici oyuncaklar aldılar. Nazar Boncukları anasınıfı öğretmeni Yasemin Özdemir güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, “Deniz Yıldızları ve Nazar Boncukları anasınıfları olarak böyle bir proje başlattık. ‘Oyuncak Kumbarası’ projesi kapsamında üç hafta boyuca kumbaramıza paralarını biriktirdiler. Biriken paralarla kardeş okulumuza oyuncaklar aldık. Çocuklar, duygu ve düşüncelerini mektuplar üzerine resimler çizerek aksettirdiler. Biz bu mektupları da kardeş okullarımıza yollayacağız. Başta okul müdürümüz olmak üzere, velilerimize ve bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Projenin uygulandığı bir diğer sınıf olan Deniz Yıldızları anasınıfı öğretmeni Canan Aydoğan da, yaptığı açıklamada, “Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında oyuncak kumbarası oluşturduk. İki anasınıfı olarak çocuklarımıza kumbara aldık ve üç hafta boyunca para biriktirdik. Evde kullanmadıkları oyuncaklarını da gönderdiler. Proje bitiminde kumbaramızı birlikte kırdık ve içerisinden çıkan yaklaşık bin lira civarında parayla, kardeş okullarımızın anasınıflarına sadece oyuncaklar aldık. Çok güzel bir proje oldu. Projemize destek olan anasınıfı öğrencilerimize, velilerimize ve okul idaremize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Projedeki amaçlarının öğrencilerin yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirmek olduğunu ifade eden 21 Haziran Ortaokulu Müdürü İskender Keskin de, “Oyuncak kumbarası, ilk bakışta çok enteresan bir çalışma olarak görülebilir. Çocuklarımız küçük yaşta hem tasarruflu olmaları hem de biriktirdikleri paralarla başka okullara, başka insanlara yardım etmeleri, onlar arasındaki dayanışmayı geliştirecektir. Bu anlamda çok güzel bir proje olacak. Bana sunulduğunda hemen destekleme kararı verdim. Öğretmen arkadaşlarımız da bununla ilgili iki üç hafta bir çalışma yaptılar. Para biriktirdiler, hediyelerini aldılar. İlkokul ve ortaokul olarak biz de destek verdik. Basit gibi görünen ancak çok büyük bir iş yaptıklarını düşünüyorum arkadaşlarımın. Kardeş okullarındaki arkadaşlarını sevindirecekler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti. 

Toplanan oyuncaklar, kargo yoluyla Muş Malazgirt Kurtulmuşoğlu İlkokulu ve Arslankaya İlkokulu anasınıflarına ulaştırıldı.

REMZİ ŞİMŞEK

 

Anasınıfı Öğrencilerinden Örnek Davranış!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anasınıfı Öğrencilerinden Örnek Davranış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement