Anayasa Mahkemesi Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Önünde Eylem

Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyesi bir grup, Anayasa Mahkemesi önünde bir süre önce yürürlüğe giren yargı paketini protesto etti.

22.12.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyesi bir grup, Anayasa Mahkemesi önünde bir süre önce yürürlüğe giren yargı paketini protesto etti.

Anayasa Mahkemesi karşısında Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle toplanan grup, zaman zaman da slogan attı.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, yaptığı açıklamada 2010'da yapılan referandumdan sonra daha çok özgürlük ve demokrasi beklediklerini ancak yanıldıklarını anladıklarını söyledi.

Çıkarılan bir dizi kanunlarla özgürlükler ve demokrasinin rafa kaldırıldığını iddia eden Haliloğlu, her yasanın iyi yasa olmadığını savundu. Haliloğlu, "Makul şüphe yasası da demokratik haklar ve özgürlükler açısından garabet bir yasadır. Bu yasa maalesef hukuk devletinden polis devletine geçtiğimizin açık bir belgesidir" dedi.

Konunun Anayasa Mahkemesine taşındığı için burada olduklarını belirten Haliloğlu, baskı ve zulme boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini, özgürlüklerden de geri dönüş olmayacağını bildirdi.

Gruba destek veren Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal da taraflarını belli etmek için buraya geldiklerini belirterek, hukun ve demokrasinin yanında olduğunu söyledi.

Baskılara rağmen Anayasa Mahkemesinin hukukun olduğunu hatırlattığını ifade eden Bal, yaptıkları güzel işlerden dolayı kırmızı çiçeklerden bir çelenk bırakacaklarını bildirdi. Bal, İstiklal Mahkemelerinin günümüzde Sulh Ceza Mahkemeleri olduğunu iddia ederek, bundan dolayı da siyah çelenk koyacaklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını, eğer okullar işlerini iyi yapsaydı onlara da iş düşmeyeceğini anlattı.

Tanal, okullarda iyi eğitim verilmesi durumunda dershanelerin de kendiliğinden kapanacağı dile getirdi.

Açıklamaların ardından İdris Bal yanlarında getirdikleri siyah ve kırmızı çiçeklerden oluşan iki ayrı çelengi Anayasa Mahkemesinin önüne bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement