Anız Yakma, Ekmek Teknelerini De Yaktı - Son Dakika
Güncel

Anız Yakma, Ekmek Teknelerini De Yaktı

Anız Yakma, Ekmek Teknelerini De Yaktı

Şanlıurfa'da bir tarlada başlayan anız yangını yol kenarında sebze ve meyve satışı yapan 10 barakanın yanmasına neden oldu.

03.07.2015 13:57

Şanlıurfa'da Dağyanı bölgesindeki anız yangını sonucu yol kenarında karpuz, patates ve soğan sergisi açan yaklaşık 10 ailenin hem barakaları hem de sermayesi tamamen kül oldu. Yangının petrol istasyonuna yakın olması ise daha büyük bir faciaya sebep olacaktı. Anız yakma önceki gün de bir kişinin canını almıştı.

Gün geçmiyor ki, Urfa'da bir anız yakma olayı yaşanmasın. Yapılan onca uyarılara ve açıklamalara rağmen anız yakmanın bir türlü önüne maalesef geçilemiyor. Ziraat mühendisleri odaları, müftülükler, tarım il müdürlükleri peş peşe uyarıda bulunmasına rağmen vatandaşlar anız yakmaya devam ediyor. Anız yakmanın topraktaki mikro organizmalara zarar verdiği, topraktaki verimi düşürdüğü anlatılmasına rağmen insanlar hala bilinçsiz bir şekilde anız yakarak tarlalardaki samanlardan kurtulmaya çalışıyor. Önceki gün Şanlıurfa- Mardin karayolunda anız yakma sebebiyle yoldaki görüş mesafesinin düşmesi yüzünden kaza meydana geldi. Kazada bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı. Dün yine Şanlıurfa-Mardin karayolunun 55'inci kilometresindeki Dağyanı köyü mevkiinde anız yakma olayında bu sefer can kaybı yaşanmadı ama yangın maddi kayba neden oldu.

PETROL İSTASYONUNUN YANI

Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerindeki Dağyanı köyü civarında dün saat 10.00'da başlayan anız yangını yaklaşık üç saat sürdü. Görgü tanıklarının ifadesine göre bir petrol istasyonunda çalışan görevlilerin çöpleri yakmasıyla başladığı iddia edilen yangın, yaklaşık 50-60 dönümlük bir alana yayıldı. Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etmedi. Bir petrol istasyonuna yakın olmasından dolayı bir facianın atlatıldığı yangın daha sonra yol kenarında karpuz, soğan ve patates satan yaklaşık 10 barakaya sıçradı. Yangına karşı koymakta çaresiz kalan baraka sahipleri Süleyman Bozkaya, Mehmet Hanif Kubat, Ömer Çiftçi, Halil Çiftçi, Emin Çiftçi, Hasan Bozkaya isimli vatandaşlar çaresiz bir şekilde ekmek teknelerinin yanmasını izledi. Barakalardaki bazı eşyalarıyla birlikte toplam zararlarının 20 bin civarında olduğunu belirten satıcıların anlaşma olmaması durumunda davacı olacakları belirtildi.

JANDARMA OLAY YERİNE GELMEDİ

Anız yakma olayının meydana geldiği yer aynı zamanda Dağyanı civarında bulunan jandarma karakoluna yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta. Ancak jandarma karakolunun olay hakkında herhangi bir soruşturma başlatmadığı öne sürüldü. Müdahale edilmeyen yangınının üç saatlik bir aradan sonra kendi kendine söndüğü kaydedildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anız Yakma, Ekmek Teknelerini De Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement