Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri ve Başkanlık yazılarını görüşmeye devam ediyor.

11.06.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri ve Başkanlık yazılarını görüşmeye devam ediyor.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ikinci günkü birleşiminde ilk gün ismi tüm Meclis üyelerinin oyları ile Mustafa Asım Köksal Caddesi olarak değiştirilen Keçiören'deki Dalgıç Caddesi tartışmaya yol açtı.

CHP'li Meclis üyesi M. Emin Tırpancı, tutanak özetindeki 'oy birliği' ibaresinin 'oy çokluğu' ile değiştirilmesini istedi.

"Biz işari oy olduğu için ret oyu vermiştik, kaldı ki komisyona giren arkadaşımız da ret oyu vermiştir. Biz bu tür yerleşmiş isimlerin değiştirilmesine karşıyız" diyerek gerekçesini açıklayan Tırpancı'ya Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, "Oy birliği cümlesine itirazınız olmadığını hatırlıyorum" şeklinde yanıt verdi. Tekrar söz alan Tırpancı da "Kargaşaya geldi, aslında biz işari oyla ret oyu vermiştik" dedi.

Tırpancı'nın itirazını değerlendiren Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, şunları söyledi:

"Hadiseyi nasıl tanımlarsanız tanımlayın, 'Kargaşaya geldi' tabiri sizin tanımınız… Sonuçta siyasi otorite, yönetici otorite, 'oy birliği' cümlesini telaffuz etmiş ise ve bir de itirazla karşılaşmamış ise tutanağa normal olarak 'oy birliği' diye geçer. Şu saatten sonra, bir gün sonra 'ben yanıldım, bunu düzeltelim' deme şansınız yok. Oylama esnasında itirazınız olmadığı için yeniden tutanak özetini değiştirme şansımız yoktur, bu saatten sonra tutanak değişmez"

Keçiören'de bulunan Dalgıç Caddesi'nin Mustafa Asım Köksal Caddesi olarak değiştirilmesini öneren Mustafa Ak ve arkadaşlarının önergesi, ayın ilk meclis toplantı günü olan 9 Haziran 2014'de Büyükşehir Belediye Meclisi'ne katılan 120 üyenin oy birliği ile kabul edilmişti.

ERZİNCAN'A SAAT KULESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzincan il sınırları içerisine saat kulesi yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı'na ise CHP Grubu adına Doğan Yılmazkaya karşı çıktı. Yılmazkaya, "Soma'daki gibi olağanüstü konu olmadığı sürece kaynakların Ankara dışında harcanmasını uygun görmüyoruz" dedi ve Başkanlık yazısına karşı çıktı.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise itiraza "Geçen haftada da benzer bir kararı Çankaya Belediye Meclisi'nde aldık. Başka bir belediyeye bir iş makinesi tahsis etmiştik. Çankaya Belediye Meclisi'nde olduğu bazı taleplerin karşılanma durumu oluyor. Bu konulardan bir tanesi de bu, anlayışınıza teşekkür ediyorum" diyerek cevap verdi.

Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement