Ankara Çiçeklerle Bir Başka Güzel - Son Dakika
Yerel

Ankara Çiçeklerle Bir Başka Güzel

Ankara Çiçeklerle Bir Başka Güzel

Gerçekleştirdiği projelerle Başkent’i marka kent statüsüne kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan konusunda da her yıl yeni bir rekora imza atarak bu yıl da Ankara’yı çiçeklerle donatıyor.

01.06.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştirdiği projelerle Başkent'i marka kent statüsüne kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan konusunda da her yıl yeni bir rekora imza atarak bu yıl da Ankara'yı çiçeklerle donatıyor.

Karasal iklimin ortasında yer alan ve bozkır bir kent olarak bilinen Ankara, Büyükşehir Belediyesi'nin 20 yılı aşkın planlı çalışması sonucu Avrupa standartlarının üzerinde yeşil alana sahip bir Başkent konumuna ulaştı.

Kavşak, refüj, park ve prestij yeşil alanlarındaki rengarenk çiçekleriyle her mevsimi ayrı bir güzellikte karşılayan Başkent Ankara, bu yıl da yaklaşık 28 milyon çiçekle donatılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Başkent'in, dört bir yanında başlatılan çalışmalarla kenti farklı türden 28 milyon çiçekle donatacağız. Geçen yıl 23 milyon mevsimlik çiçek dikerek, Ankara'ya güzel bir görünüm kazandırmıştık. Bu yıl da yaklaşık 28 milyon mevsimlik çiçek dikerek Başkent'in daha estetik görünümü için katkı sağlayacağız" dedi.

Başkent'in dev rekreasyon alanlarına, parklarına, ana arterlerine, bulvar ve caddeler boyunca yan bantlara, yeşil alanlara, kavşak ve göbeklere, refüjlere, muhtelif cins ve türlerdeki bahçe çiçeklerinin dikildiğini anlatan Başkan Gökçek, ilk aşamada yaz aylarında 14 milyon yazlık çiçeği, yıl sonuna kadar da toplam 28 milyon çiçeği toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

"BAŞKENT İKLİMİNE UYGUN ÇİÇEKLER"

Dikimi yapılan ve yapılacak olan tüm çiçekleri, Başkent iklimine uyum sağlayacak tür ve çeşitten seçtiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara'yı mevsimlik bahçe çiçekleriyle donatırken bölgede yetişen ve Ankara iklimine uyum sağlayan güzel çiçeklere her zaman öncelik verdiklerini vurguladı.

Başkan Melih Gökçek, "Ankara, kent girişlerindeki refüjleri, yeşil alanları, parkları ve Havaalanı yolu üzerindeki Kuzey Ankara gibi prestij rekreasyon alanlarındaki rengarenk görünümüyle bambaşka bir güzelliğe bezeniyor" dedi.

HER MEVSİM RENGARENK ÇİÇEK TÜRLERİ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, yaz aylarında Kadife, Begonya, Sardunya, Çuha Çiçeği, Ateş Çiçeği, Vapur Dumanı, Cam Güzeli, Horoz İbiği, Yıldız, Kaz Ayağı, Şakayık, İpek, Petunya, Güneş Şapkası, Mine, Kirlihanım, Papatya türlerindeki çiçeklerle yapılan çevre düzenlemeleriyle Ankara'nın farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Hatice Akgül ayrıca, Konya Yolu ve Samsun Yolu'nda yeni bir uygulama yaparak, 2 bin metrekare orta refüj alanını kırmızı, beyaz, pembe ve sarı renklerde yedi veren güllerle donattıklarını ve kısa sürede vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.

KIŞ AYLARINDA DA SÜRECEK

Lale, Nergiz ve Sümbül türlerindeki çiçekler de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toprakla buluşturulduktan sonra güzelliğini sunan soğanlı tür bitkiler olarak, yeşil alanları, cadde ve meydanları süslüyor.

Kış aylarında da yaklaşık 14 milyon adet çiçek dikecek olan ekipler, Süs Lahanası, Menekşe, Karanfil ve Kasımpatı gibi türlerle kenti farklı renklere bezeyecek. Bu yıl içinde yaklaşık 28 milyon çiçeği toprakla buluşturacak Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları, sorumluluk alanına dahil edilen yeni ilçeleri de kapsayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Çiçeklerle Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement