Ankara'da "Ulusal Kırkım Şampiyonası" Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Ankara'da "Ulusal Kırkım Şampiyonası" Düzenlenecek

Ankara, Türkiye genelinden küçükbaş hayvan besicileri ve kırkım işi yapanların katılımıyla 28-29 Mayıs tarihlerinde "Ulusal Kırkım Şampiyonası"na ev sahipliği yapacak.

24.05.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara, Türkiye genelinden küçükbaş hayvan besicileri ve kırkım işi yapanların katılımıyla 28-29 Mayıs tarihlerinde "Ulusal Kırkım Şampiyonası"na ev sahipliği yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve makineli kırkımın yaygınlaşması amacıyla Türkiye genelinden katılıma açık "Ulusal Kırkım Şampiyonası" düzenleyecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek şampiyona, Gölbaşı ilçesine bağlı Oğulbey Mahallesi'nde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven ile Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç tarafından düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Güven, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve koyun yününün en yüksek verimle ekonomiye kazandırılması için makineli kırkımın yaygınlaştırılmasını teşvik etmek amacıyla ulusal düzeyde şampiyona düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Şampiyonanın 25 ilde besici ve kırkımcıların katılımıyla 28-29 Mayıs tarihlerinde Oğulbey'de yapılacağını kaydeden Güven, şunları söyledi:

"Kırkımcı arkadaşları hem teşvik etmek hem bu konuda şevklendirmek hem de dünya çapında ses getirmesini sağlamak için bu kırkım şampiyonasını düzenleme kararı aldık. Öncelikle bir kırkım ekibi kuracağız, bu kırkım ekibine makine desteği sağlayacağız. Bu şampiyona ulusal, bundan sonrakiler ise inşallah uluslararası olacak ve devamı gelecek. Her sene bu şampiyonayı yapma arzusundayız. Uluslararası yarışmalara katılacak kendi ekibimizi kuracağız."

Güven, ulusal şampiyonada ilk üçe girecek yarışmacıların, Osmanlıspor formasıyla uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edeceklerini belirtti.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç da hayvancılıkla uğraşan insanlar için en zor işlerden birisinin kırkım, diğerinin de sağım olduğunu ifade ederek, makineli kırkımın yaygınlaşması için düzenlenen yarışma ve hayvancılığın geliştirilmesi için hazırladıkları projeler dolayısıyla büyükşehir belediyesine teşekkür ettiğini söyledi.

Güven ve Kılınç, basın toplantısının ardından Oğulbey Mahallesi'ne ait merada kırkım yerini ziyaret ederek, burada şampiyonaya hazırlanan ekiple koyun kırkımı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Ulusal Kırkım Şampiyonası' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement