Ankara'daki Doğalgaz Kesintisi - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Doğalgaz Kesintisi

Başkentgaz AŞ'den, Mamak'ta bazı mahallelerde basınç düşüklüğünden kaynaklı doğalgaz kesintisinin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

11.01.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Doğalgaz Dağıtım (Başkentgaz) AŞ'den, Ankara'nın Mamak ilçesindeki bazı mahallelerde basınç düşüklüğünden kaynaklı doğalgaz kesintisinin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Başkentgaz yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 bin hanede 200 bin kişinin doğalgazsız kaldığı iddiasının abartı olduğunu, 700 dairenin basınç düşüklüğünden kaynaklı geçici gaz kesintisine maruz kaldığını belirtti.

Şu anda Mamak'ta birkaç mahallede kesinti olduğunu ve bu gece giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden yetkili, Yenimahalle ve Keçiören'de önceki günlerde hava sıcaklıklarındaki ani düşüş ve buna bağlı basınç düşüklüğü nedeniyle yaşanan benzer sorunların çözüldüğünü söyledi. Başkentgaz yetkilisi şunları kaydetti:

"Bu sorunları çözebilmek için altyapıda değişiklikler yapıyoruz. Yeri kazmamız gerekiyor ancak yer donmuş durumda. Borulara yapılacak kaynak, eksi 5 dereceden düşük sıcaklıkta tutmaz. Bu hava şartlarını şubat sonunda bekliyorduk. Dün çağrı merkezinde 10 bin kişiye cevap verdik. 2 bin 500 acil vakaya, 1200 sayaç pili arızasına gittik. Elimiz kolumuz bağlı olsa da elimizden geleni yapıyoruz, seferber oluyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Doğalgaz Kesintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement