Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısı

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ile Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

13.10.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ile Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Şarlan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı sonrası Ankara'nın kara bir gün yaşadığını bildirdi.

Patlayan bombalara önlem alınamadığını, toprağa düşen canların haberlerinin durmadığını ifade eden Şarlan, şunları kaydetti:

"Bombalar patladıkça, sabır taşımız da çatlamıştır. Anadolu'nun her tarafı bir kez daha ağlayan analarla dolmuştur. Barış için düzenlenen bir mitingde bile savaşta olabilecek kadar çok kan dökülmüştür. Yine ne acı ki terörü lanetlemenin ötesine geçilememiştir. Barış isteyenlerin mezara, hukuk isteyenlerin mahkemeye gitmediği, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin, huzur ve barışın hakim olduğu bir ülke beklentimiz devam etmektedir."

Memur-Sen'in açıklaması

Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "İnsanı, insan onurunu, insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini, hukuku önemseyen ve önceleyen herkes, her fikir, her kitle, her örgüt ve her devlet için terör, yöntemi, hedefi ve gerekçelerine bakmaksızın insanlık dışıdır ve insanlık suçudur" ifadesini kullandı.

Özen, insanlıktan nasipsiz bir terör örgütünün kansız iki canlı bombacısı tarafından gerçekleştirilen birliği, kardeşliği hedef alan terör eyleminin yüreklere yas, gözlere yaş bıraktığını belirterek, "Ancak, biz terörle mücadeleyi bırakmayacağız. Biz, terörü besleyen kirli mahfilleri ortaya çıkarmakta, ifşa etmekte kararlı olacağız" görüşünü aktardı.

Patlayan bombaların herkesi hedef aldığına işaret eden Özen, şunları kaydetti:

"Bizi öldürmek istediler. Terör örgütlerinin vahşet ve cinnet ateşiyle ölenler, teröristlerce öldürülenler bizim evladımız, bizim komşumuz, bizim gencimiz, bizim yaşlımız. Kimimiz kadim dostunu, kimimiz çocukluk arkadaşını yitirdi. Hepimiz canlarımızı kaybettik. 97 insanımızı yitirdik. 97 canımızı kaybettik. Fakat, terörü, terörden medet umanları, terör üzerinden bizi ayrıştırmak isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Birbirimize can olma hasletimizi kaybetmeyeceğiz. Biz olma, bir olma, iri olma, diri olma hassasiyetimizden vazgeçmeyeceğiz. Ankara'yı kana bulayan, milletimizi yasa boğan, 97 insanımızın hayatla bağını kopartan canileri ve onları azmettirenleri, kim olduğuna, hangi gerekçeyle hareket ettiğine, neyi hedeflediğine, kime hizmet ettiğine bakmaksızın lanetliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement