Ankara'daki Usulsüzlük Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Usulsüzlük Operasyonu

Sincan ilçesinde bir caminin yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmasından elde edilen gelirden bir bölümünün "paralel yapı"ya aktarıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan 20 zanlıdan 5'i serbest bırakıldı, 15 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

08.04.2015 18:27

Sincan ilçesinde bir caminin yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmasından elde edilen gelirden bir bölümünün "paralel yapı"ya aktarıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan 20 zanlıdan 5'i serbest bırakıldı, 15 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Gözaltına alınan 20 zanlıdan 5'i, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla serbest bırakılırken, 15 kişinin ifadelerinin alınmasına devam edildiği, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sincan'da Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği yönetimi, 2008'de üzerinde cami ve imam hatip lisesi bulunan araziyi, 99 yıllığına belediyeden kiraladı. Dernek yönetimi, araziye iş yeri inşa etmeyi, buradan elde edilecek gelirle de daha büyük bir cami, imam hatip lisesi ve Kur'an kursu yapmayı taahhüt etti ancak söz konusu derneğin yönetiminin, bu noktadan sonra "paralel yapı"nın eline geçtiği ileri sürüldü.

Derneğin yeni yönetimi, arazi üzerine, tanesine 2 milyon lira değer biçilen 166 iş yerinin bulunduğu alışveriş merkezi inşa ederken, cami ve lise için daha küçük bir alan ayırdı. Binaların yıkımı ve alışveriş merkezinin inşaat işlerinin ise fatura kesilmesine rağmen "paralel yapı"ya yakın iş adamlarınca "hayır" adı altında yapıldığı iddia edildi.

İş adamlarına fatura karşılığı ödenmesi gereken tutar ile alışveriş merkezindeki dükkanların satışı sırasında yapılan usulsüzlük neticesinde elde edilen yaklaşık 140 bin lira, söz konusu gruba yakınlığıyla bilinen bir üniversitenin yeni bölümünün inşaatında kullanılmak üzere dernek tarafından "paralel yapı"ya verildi.

"Paralel yapı cami yıkıp yerine alışveriş merkezi yapıyor" şeklindeki ihbarlar üzerine harekete geçen mali polis, yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından düzenlediği operasyonda, Sincan Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) ile Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği yöneticilerinin de aralarında olduğu 20 kişiyi "ihaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına almıştı.

Soruşturma kapsamında 2 kişi hakkında daha yakalama kararı bulunduğu, bu kişilerden birinin hastanede tedavi gördüğü, diğerinin ise arandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Usulsüzlük Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement