Ankara Demokrasi Platformu'ndan 'Chp' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ankara Demokrasi Platformu'ndan 'Chp' Açıklaması

Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, CHP’deki kurultay çağrıları ile ilgili, “İçi boş, anlamsız, parti değerleri ve özellikle ideolojiden yoksun kurultay ve yarışma davetleri seçmen nezdinde partiye zarar vermektedir” dedi.

23.11.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, CHP'deki kurultay çağrıları ile ilgili, "İçi boş, anlamsız, parti değerleri ve özellikle ideolojiden yoksun kurultay ve yarışma davetleri seçmen nezdinde partiye zarar vermektedir" dedi.

Ankara Demokrasi Platformu üyeleri, CHP binası önünde açıklama yaptı. Ankara Demokrasi Platformu adına eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar tarafından yapılan açıklamada, parti içinde yapısal sorunların görmezden gelinerek kurultay tartışmalarını sadece genel başkanlık seçimine indirgeyen yöntemi doğru bulmadıklarını belirtti. Baydar, kurultay süreciyle ilgili olarak çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Üye yapısında aday üyeliğe dönülmesi, kadın ve çocuğa karşı suç işleyenlerin partimizde üye olmaması gibi öneriler sunduk. Parti eğitiminin aday üyelikle son bulması, parti içi demokrasiyle ilgili önemli bir önerimiz var; aktif üyelik kurumunun uygulanması. Ayrıca kadın ve gençlik kollarının kotası kullanılırken, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin belirleyici olmasını öneriyoruz. Örgütlere bütçe dağılırken, oy kriteri yerine nüfus kriteri getirilmesini sağlıyoruz. Tüzüğümüze uymama hallerinde yaptırımların açık ve net olmasını sağlıyoruz. Merkez Yürütme Kurulu'nun genel başkanın değil, Parti Meclisimizin seçmesini öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Baydar, Meclis Grup toplantılarının milletvekili görüşlerini ileteceği ve yönetime katılacağı bir platform olmasını istediklerini de kaydetti. Halk kurultayı çağrıları ile ilgili ise Baydar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Olağanüstü kurultay çağrısı yapan arkadaşlarımıza da bir çağrımız var. Bu arkadaşlarımız geçmişte partide aldıkları görev ve yetkileri göz önüne alınırsa, yetki ve inisiyatif kullanma biçimleriyle uygulamalara karşı koydukları tavır hatırlanırsa, yaptıkları çağrının özensiz olduğu ortadadır. Olağanüstü kurultay daveti ve imza toplama girişimi partimize gönül verenler tarafından bıkkınlıkla karşılanmaktadır. İçi boş, anlamsız, parti değerleri ve özellikle ideolojiden yoksun kurultay ve yarışma davetleri seçmen nezdinde partiye zarar vermektedir. Partide mevcut yönetim imkanlarından her zaman yararlanmış olan arkadaşlarımızı yapısal sorunlarımızın tartışılacağı, çözüme yönelik kurultaya katkı vermeye davet ediyoruz."

Baydar, "Şayet arkadaşlarımız imzaları toplamış olsalardı, imzaları yönetime getirir verirlerdi. Bugün Türkiye'ye baktığımızda Lübnan içimizde mi, dışımızda mı bunu seçemiyoruz. İmzaların toplanması söz konusu değil, örgütte de böyle bir destek yok. Ancak 'imzaları topladık, toplamak üzereyiz' gibi ideolojiden yoksun gerekçelerle partinin kamuoyunda itibarının zedelenmesini de doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Demokrasi Platformu'ndan 'Chp' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement