Ankara Hayvanseverler, Aç Kalan Sokak Hayvanlarını Beslediler - Son Dakika
Güncel

Ankara Hayvanseverler, Aç Kalan Sokak Hayvanlarını Beslediler

Ankara Hayvanseverler, Aç Kalan Sokak Hayvanlarını Beslediler

Akara'nın Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Bademlidere ormanlık alanında sert geçen kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına gönüllü hayvan severler sahip çıktı.

26.01.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akara'nın Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Bademlidere ormanlık alanında sert geçen kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına gönüllü hayvan severler sahip çıktı. Çankayalı hayvan severler, beraberlerinde götürdükleri yiyeceklerle aç hayvanları beslediler. Bölgede geçtiğimiz Kasım ayında yaşam savaşı veren 200'den fazla sokak köpeği, zehirli sosis verilerek katledilmişti.

Gönüllü hayvanseverlerden Meral Bozkurt ile Raşit Adalı, Çankaya sınırları içerisinde yaşam savaşı veren sokak hayvanlarını periyodik aralıklarla beslemeye çalıştıklarını dile getirdiler. Bozkurt ve Adalı, "Son 5 yıldır sokak hayvanları aç kalmasın diye belirli aralıklarla yaz-kış demeden sokak hayvanlarını hayvan sever arkadaş gruplarımızla imkanlar doğrultusunda beslemeye çalışıyoruz. Bugün Cankaya ilçesi, Kırkonaklar Mahallesi, Bademlidere ormanlık alanında zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren yaklaşık 300 köpeğe ulaşarak 200 kilo mama, haşlanmış tavuk parçaları, yavru köpekler için 10 paket süt ve su dolu kaplar bırakıp, beslemeye çalıştık. Çankaya Hayvan Sever Gönüllüleri olarak Kırkkonaklar Bademlidere başta olmak üzere Boztepe Dikmen ve Oran tepesi bölgelerinde 30'a yakın hayvan sever arkadaşlarımız sokak hayvanlarını beslemeye çalıştılar" dediler.

Hayvansever Raşit Adalı, Bademlidere ormanlık alanında 60 sokak köpeğine baktığını, kendi imkanları ile de barınaklar yaptığını belirtti. Adalı, "Bu bölge, yaklaşık 500 köpeğin yaşam alanıydı. Geçtiğimiz Kasım ayında 200'den fazla köpek zehirli sosis verilerek katledildi. Şimdi bu alanda 300 köpek yaşam mücadelesi veriyor. Bu köpeklerden 60 kadarına hiç bir gelirim olmamasına rağmen derme çatma kurduğum barınaklarda kendi imkanlarımla bakmaya çalışıyorum. Hayvan severlerden isteğim, ara ara bu bölgeye hayvan yiyeceği bırakırlarsa hayvanlar da aç kalmazlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Hayvanseverler, Aç Kalan Sokak Hayvanlarını Beslediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement