Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı Ekim ayı olağan toplantısını Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında yaptı.Kurul toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Genel...

02.11.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı Ekim ayı olağan toplantısını Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında yaptı.

Kurul toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Âdem Ceylan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Talip Altuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Adnan Vural Örsdemir, Ankara Gümrük Müdürü M.Tuncay Bayraktar, YÖK Temsilcisi Doç. Dr. H. Haldun Göktaş, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Mehmet Yüksel, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Türk-İş Temsilcisi (Koop-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı) Mesut Yıldırım, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Av. Mesut Ulusoy, Hak-İş Konfederasyonu Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Uzmanı Cemalettin Köse katıldı.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel toplantının açılış konuşmasında "Ankara'da istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyecek tedbirlerin alınması hedefimizdir. Ankara'da işgücü programlarını doğru belirleyerek istihdam etkinliklerini ve mesleki eğitim uygulamalarını dikkatle takip edeceğiz" dedi.

Vali Yüksel, gençlerin mutlaka bir meslek sahibi olmaları gerektiğine de dikkati çekerek "Ne iş verirseniz yaparım devri artık bitmiştir. Eğer bir mesleğiniz yoksa 21. yüzyılda değişen, katma değer oranı yüksek ürünlerin üretildiği ve daha fazla ücretlerin ödendiği işlere girilebilmesi mümkün değildir. Gençlerimiz, sanayicimizin ve esnafımızın talepleri doğrultusunda açılan kurslara devam ederek fırsatlardan yararlanmalı, hangi alanda meslek sahibi olmak istiyorsa o alanda eğitim almalıdır" diye konuştu.

Vali Yüksel konuşmasında ayrıca tüm meslek edindirme kursları ve programlarının her ay düzenli olarak denetlenmesini ve denetlenen kurs ve programlarda tespit edilen aksaklık ve eksikliklerin de kurul toplantılarında tartışılmasını istedi. Ankara Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Talip Altuğ ise İş-Kur faaliyet raporunu okuyarak özellikle meslek edindirme kursları hakkında kurula geniş bir sunum yaptı. Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu diğer üyeleri tarafından yapılan teklif ve önerilerin tartışma ve değerlendirilmesi yapılarak toplantı sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement