Ankara Valisi Topaca Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ankara Valisi Topaca Açıklaması

Ankara Valisi Topaca Açıklaması

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Ankara genelinde yaklaşık 8 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu da yaklaşık 350 civarında yeni okul demektir.

28.01.2017 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Ankara genelinde yaklaşık 8 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu da yaklaşık 350 civarında yeni okul demektir. Bunun planlamasını yapıyoruz. Bu kapsamda bugün Polatlı ilçemizde bu çalışmayı yaptık." ifadesini kullandı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Topaca, Polatlı Kaymakamlığında ilçenin okul ve derslik ihtiyacının görüşüldüğü toplantıya başkanlık etti.

Topaca toplantı sonunda, Polatlı'da okul ve derslik sayılarıyla ilgili mevcut durumu tespit ettiklerini ve ihtiyaçları ele aldıklarını belirtti.

Hükümetin 2019'a kadar tekli eğitime geçilmesi planı doğrultusunda, Ankara'da çalışma başlattıklarını aktaran Topaca, "Bu hedefi gerçekleştirmek için Ankara genelinde yaklaşık 8 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu da yaklaşık 350 civarında yeni okul demektir. Bunun planlamasını yapıyoruz. Bu kapsamda bugün Polatlı ilçemizde bu çalışmayı yaptık." değerlendirmesini yaptı.

Polatlı ilçesinde 22 ilkokul, 24 ortaokul, 12 lise olmak üzere 58 okulun bulunduğunu anlatan Topaca, okulların bir kısmına bakım onarım gerektiğini ve tekli eğitime geçebilmek için yeni 136 dersliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Büyükşehirlerde genellikle yer sorunu ile karşılaştıklarını ancak Polatlı da yer sonu olmadığını belirten Topaca, kaydetti:

"Polatlı'da yer sorunumuz yok. Okul yerlerimiz hazır. İnşallah çok hızlı bir şekilde ihale edip inşa ettirmek suretiyle 2019'a kalmadan tekli eğitime 2018'in ortalarında geçmeyi planlıyoruz. Eğitim öğretim bir ülke için olmazsa olmaz faaliyetlerin başında gelen hizmetlerdendir. Bu çerçevede devletimiz, hükümetimiz eğitim öğretime çok büyük önem veriyor. Bir toplantımızda Sayın Başbakanımızın talimatını aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatları var. Biz de Ankara ilimizde hükümetimizin programına uygun bir şekilde 2019 yılı sonuna kadar tekli eğitime geçilecek adımları atıyoruz. Bu kapsamda Polatlı ilçemizde de hızlıca bu hedefe ulaşacağız."

Toplantıya Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç da katıldı.

Vali Topaca, toplantının ardından Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya'yı makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Valisi Topaca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement