Ankesob Başkanı Yiğiner Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ankesob Başkanı Yiğiner Açıklaması

Ankesob Başkanı Yiğiner Açıklaması

"Hijyen eğitimine yönelik yönetmeliklerin birleştirilmesi ve esnafın anlayabileceği şekilde sadeleştirilmesi gerekiyor" "Hijyen eğitimi için verilen sürenin en az 6 ay uzatılmasını istiyoruz"

05.07.2014 14:05

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, hijyen eğitimine yönelik yönetmeliklerin birleştirilmesi ve esnafın anlayabileceği şekilde sadeleştirilmesi gerektiğini belirterek, eğitim süresinin en az 6 ay uzatılmasını istediklerini bildirdi.

Yiğiner, yazılı açıklamasında, konuya ilişkin yönetmeliğin 5 Temmuz 2013'te yürürlüğe girdiğini ve ilgili iş kollarında çalışanlara hijyen eğitimi için 1 yıl süre verildiğini anımsattı.

Eğitim hazırlık süresinin bugün sona erdiğini belirten Yiğiner, şunları kaydetti:

"Gıda üretimi, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, motel, otel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programları uygulanmaktadır. Bu konuda tek bir yönetmelik yürürlükte değildir. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve ekmek Çeşitleri Tebliği, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Yem Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Okul Kantinleri Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Hijyen Eğitimi Yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Esnafımızın bu yönetmelikleri takip edebilmesi ve uygulayabilmesi mümkün değildir."

Zor şartlarda çalışan esnafın, takip edilmesi zor mevzuatlardan sorumlu tutularak cezalarla karşı karşıya bırakılmasının doğru olmadığını savunan Yiğiner, hijyen eğitimine yönelik yönetmeliklerin birleştirilmesi ve esnafın anlayabileceği şekilde sadeleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yiğiner, ayrıca, hijyen eğitimi için verilen sürenin de en az 6 ay uzatılmasını istediklerini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankesob Başkanı Yiğiner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement