Anne Kızı Kurtaran Müdüre Kınama Cezası - Son Dakika
Ege

Anne Kızı Kurtaran Müdüre Kınama Cezası

Muğla Kavaklıdere'nin Çamlıyurt Köyü'nde Zihinsel Engelli Annesiyle Yaşayan 8 Yaşındaki Kızın Devlet Korumasına Alınmasını Sağlayan 23 Yıllık Eğitimciye Kınama Geldi.

20.03.2010 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Kavaklıdere’nin Çamlıyurt Köyü’nde zihinsel engelli annesiyle yaşayan 8 yaşındaki kızın devlet korumasına alınmasını sağlayan 23 yıllık eğitimciye kınama geldi.

MUĞLA Kavaklıdere’nin Çamlıyurt Köyü Çayboyu Şehit Şenol Özbay İlköğretim Okulu Müdürü Öznur Kocakilit, dokuz yıl önce E.Ç.’nin tecavüzüne uğradıktan sonra bir kız dünyaya getiren 27 yaşındaki Münevver Sümbül ile 8 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Hatice’nin dramını gözler önüne serdi.

Mağarayı andıran tek odalı bir evde yaşayan, üzerine giydiği büyük eşofman ve ayakkabılarıyla, bitlendiği için öğretmenlerinin kestiği saçlarıyla ülke gündemine oturan Hatice’nin içler acısı halini basına yansıtan 23 yıllık eğitimci Kocakilit’in çabasıyla Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Muğla Valisi Ahmet Altıparmak devreye girdi. Anne ve kızı, kent merkezine getirilerek devlet koruması altına alındı. Kocakilit hakkında ise yazılı izin almadan açıklama yaptığı gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce soruşturma açıldı. İfadelerden sonra Kocakilit’e kınama cezası verildi.

Üç yıldır çabalıyorum

Hatice’nin dramını üç yıldır herkese anlattığını, konu ancak basına yansıyınca küçük kızla zihinsel engelli annesinin kurtulduğunu belirten Kocakilit, cezaya şaşırdığını söyledi. Basın mensupları ile Hatice’nin evine gitmeden önce ilgili birim amirini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, “Bu çocuğun bu şartlarda yaşaması zor. Ne yaptıysak anne kızın dramını anlatamadık. Okula bitli gelmeye başlamış. Öğretmenler olarak yaptığımız yardım yeterli olmuyor. Devlet desteği şart” diyerek izin istediğini belirten Kocakilit, “Hatice için verilecek her cezaya razıyım ama büyük şok içindeyim” dedi.

Kocakilit’in iki yıldır kanser hastalığıyla mücadele ettiği ve cilt kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi.

Kavaklıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın ise, “Bu konuda açıklama yapmam veya bilgi vermem söz konusu değil” demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Anne Kızı Kurtaran Müdüre Kınama Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement