Anneler Günü'nde Osmanlı Esintisi - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü'nde Osmanlı Esintisi

Anneler Günü\'nde Osmanlı Esintisi

Ankara'nın Kazan İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü'nde Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı ve Selçuklu dönemine özgü Türk kadın kıyafetleri sergilendi.

10.05.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü'nde Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı ve Selçuklu dönemine özgü Türk kadın kıyafetleri sergilendi. Profesyonel mankenler tarafından sergilenen ve yoğun ilgi gören kıyafetler beğeniyle izlendi.

Kazan Aile Yaşam Merkezi Salonu'nda düzenlenen Anneler Günü programına Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eşi Meral Ertürk, Kaymakam Murat Duru'nun eşi Elif Duru ile birlikte yüzlerce kadın katıldı. Kazan Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü programında Kazan'da ilk defa profesyonel mankenlerin sahneye çıkması ilgi gördü. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 'Kınalı Gelin' koleksiyonundan örneklerin sergilendiği kıyafetlerle üzerine takılan takılar hem ilgi çekti, hem de seyircilerden büyük alkış aldı.

Profesyonel mankenler tarafından sergilenen kıyafetler, Osmanlı ve Selçuklu dönemi Türk kadını ile saray kadınlarının ihtişamını yansıttı. 60'dan fazla kıyafetin sergilendiği defile, salonu dolduran yüzlerce kadın tarafından beğeniyle izlendi. Kazan Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs gören annelerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin de sergilendiği Anneler Günü programında Ankara'nın yerel ses sanatçılarından Şerife Çalıkıran türküleriyle anneleri coşturdu.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk "Sadece bugün değil, bizler için her gün anneler günü. Anneler bizim en değerli varlıklarımız. Onları unutmamız mümkün değil" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anneler Günü'nde Osmanlı Esintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement