Ansiad Başkanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ansiad Başkanı Eroğlu Açıklaması

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, siyasi belirsizliğin devam etmesinin ekonomik maliyeti her geçen gün artırdığını, ülkenin menfaati için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini bildirdi.

19.08.2015 15:29

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, siyasi belirsizliğin devam etmesinin ekonomik maliyeti her geçen gün artırdığını, ülkenin menfaati için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi liderlerin artan terör eylemleri ve ekonomideki sorunları dikkate alarak ciddi bir tutum değişikliğine gitmelerinin elzem olduğunu kaydetti.

Ekonomik büyümenin istihdamı yeterince desteklemediği ve işsizliğin artma sürecine girdiğine dikkati çeken Eroğlu, siyasi belirsizlik, terör olayları, döviz kurundaki yükselmeler karşısında yeni önlemler alınmamasının sermaye girişini ve yatırımları caydırdığını, hatta sermaye çıkışına sebep olduğunu vurguladı.

Siyasi belirsizliğin devam etmesinin ekonomik maliyet artışını da beraberinde getirdiğini ifade eden Eroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Söz konusu ortamın vahametinden hareketle siyasi liderleri tutum değişikliği yapmaya, milletin ve devletin bekası için ortak tutum geliştirmeye davet ediyoruz. Siyasi belirsizliğin devam etmesinin ekonomik maliyeti her geçen gün artmaktadır. Toplumun, ülkenin, insanların, yaşayanların ve hepimizin menfaati için Türkiye'de acilen hükümetin kurulması gerekiyor. Bu kadar açık beyan bilinirken, Türkiye'de farklı bir senaryo gelişirse o zaman bu kararı alanların ülke menfaatlerini savunma iddialarını nereye koymalıyız? Bunu düşünmemiz gerekiyor. Bugün döviz yükseliyor, bugün faiz yükseliyorsa bu iş dünyasının, çalışanın, cebinden tükettiği paradır. Hepimizin cebinden gidecek bu paradır. Herkesin kendi değerine göre bir şeyler kaybetmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu kararı kim alacak? Siyasetçi alacak. Ne için alacak? Kendi ikbali için alacak. Kendi ikbaliniz, kendi idealleriniz, kendi partinizin önde durmasını sağlayabilmek için bu memleketin, halkın cebinden para ve ekonomiden bir şey alacaksınız. Buna hakkınız yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ansiad Başkanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement