Antakya Belediyesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Antakya Belediyesi Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya'nın 95 mahallesindeki 360 kilometrekare alana ve 348 bin nüfusa en güzel şekilde belediyecilik hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirtti.

28.07.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya'nın 95 mahallesindeki 360 kilometrekare alana ve 348 bin nüfusa en güzel şekilde belediyecilik hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirtti.

Kimyeci, bir otelde her ay periyodik düzenlediği basın toplantısında belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hatay'ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Antakya Belediyesi'nin kuruluşunu hızlı bir şekilde tamamladıklarını ve halka hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Kimyeci, şöyle devam etti:

"Antakya Belediyesi'nin kuruluşunda 52 aracımız vardı. Buna 80 yeni araç ilave ettik. 12 belde ve belediyenin kurulumuyla Antakya Belediyesi oluştu. Bu belediyelerimizin 15 milyon borcu vardı. Biz bu borçların 10 milyonunu ödedik. Hükümetimizin belediyelerin tüm borçlarının 2016 yılının başına tehir etmiş olması dolayısıyla kalan borçlarını ödemedik. Ancak 2016 yılından itibaren ödemeye devam edeceğiz. Antakya'nın 95 mahallesinde 360 kilometrekare alana ve 348 bin nüfusa en güzel şekilde belediyecilik hizmetlerini vermeye gayret ediyoruz."

Kimyeci, birinci önceliklerinin temizlik olduğunu ve bu kapsamda sorumluluk alanlarındaki tüm cadde ve sokaklarda gerekli temizlikleri yaptıklarını kaydetti.

İbadethanelerin temizliğini de yaptıklarını aktaran Kimyeci, "15 günde bir Antakya Belediyesi 197 cami, 30 türbe, 22 Kuran Kursu, 3 kilise ve bir havra da olmak üzere bütün ibadethanelerimiz temizleniyor" dedi.

Kimyeci, hedeflerinin yıl sonuna kadar 1 milyon 250 bin metrekare parke taşı döşemek olduğunu belirtti.

Kışın vatandaşların ayaklarının çamurdan yazın da tozdan ve topraktan kurtulmanın gayretinde olduklarını kaydeden Kimyeci, 50 bin ton asfalt malzemesi kullandıklarını ayrıca 20 mahallede 53 kilometre uzunluğunda yeni imar yolu açtıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antakya Belediyesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement