Antalya, Ankara ve Osmaniye'de Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

Antalya, Ankara ve Osmaniye'de Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Kumar oynatarak borçlandırdıkları kişileri ölümle tehdit, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma gibi eylemleri gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

24.02.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya, Ankara ve Osmaniye'de suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından haksız ekonomik kar sağlamak amacıyla suç örgütü kuran kişilere yönelik Antalya merkez, Manavgat ilçesi ile Ankara ve Osmaniye illerinde operasyon düzenledi.

Eş zamanlı olarak 25 ayrı adrese yapılan baskınlarda örgüt ele başı B.Ş. ile 22 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ruhsatsız olduğu tespit edilen 7 tabanca, 5 tüfek ve bu silahlara ait 448 fişek ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Zanlılardan 4'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Örgüt üyelerinin kurdukları iş yerlerinde kumar oynatarak borçlandırdıkları müşteki ve mağdurlara yönelik ölümle tehdit, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma gibi eylemleri gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Örgüt üyelerinin farklı tarihlerde adam öldürme ve silahla yaralama olaylarına da karıştıkları iddia edildi.

Gözaltındaki 18 zanlı, polisteki ifadelerinin ardından "Silahlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında adam öldürme, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kumar oynanması için yer temin etmek" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya, Ankara ve Osmaniye'de Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement