Antalya Başkan Uysal: Estetik, Huzur ve Temizlik Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Antalya Başkan Uysal: Estetik, Huzur ve Temizlik Bir Arada

Antalya Başkan Uysal: Estetik, Huzur ve Temizlik Bir Arada

Başkan Uysal: Estetik, huzur ve temizlik bir arada Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mevlana Caddesi'ndeki binalara uygulanan projenin hem estetik hem huzur hem de temizlik açısından çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

25.01.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Uysal: Estetik, huzur ve temizlik bir arada

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mevlana Caddesi'ndeki binalara uygulanan projenin hem estetik hem huzur hem de temizlik açısından çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin görsel kirlilikle mücadele ve kent estetiği çalışmaları kapsamında Mevlana Caddesi'nde başlayan projesi tamamlandı. Cadde üzerindeki 76 apartman Akdeniz renkleri olan turkuaz, mor ve yeşile boyandı. Bina sakinleriyle buluşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, renk konusunun kent estetiğinde önemli bir başlık olduğunu söyledi.

Renklerin, şehirleri oluşturan ruhun ve kimliğin en önemli işareti olduğunu belirten Başkan Uysal, "Muratpaşa'da uzun yıllar bir renk bütünlüğü, uygulanan bir ana tema yoktu. Her bina ayrı boyanıyor hatta dikkat çekmek için farklı renklerle boyanan binalar oluyordu. Kentte yaşayanlar için hem estetik bir ortamda yaşamak hem de bir turizm kenti olarak estetik bir Muratpaşa görüntüsüne kavuşabilmemiz gerek. İşte bu renkler insanları serinlik veren sakinleştiren renkler" diye konuştu.

Projenin hem estetik hem huzur hem de temizlik açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, "İlçedeki tüm binaları iklime uygun renklere boyamaya davet ediyoruz. Yeni binalar hariç, binaların yüzde 80'ini beyaza boyama taahhüdü verenlere yüzde 20'lik renkli kısmını belediye olarak hibe ediyoruz. Pilot uygulamamız ise Güllük ve Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda devam edecek" dedi. Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren bina sakinleri de Başkan Ümit Uysal'la sohbet edip teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Başkan Uysal: Estetik, Huzur ve Temizlik Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement