Antalya Büyükşehir Afet Bölgesine Gitti - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Afet Bölgesine Gitti

Antalya Büyükşehir Afet Bölgesine Gitti

Demre ilçesinde meydana gelen hortum sonrası vatandaşların yaralarını sarmak için tüm birimlerini seferber eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta yüzlerce gıda paketi dağıttı.

19.01.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre ilçesinde meydana gelen hortum sonrası vatandaşların yaralarını sarmak için tüm birimlerini seferber eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta yüzlerce gıda paketi dağıttı. Zarar gören okul ve evlerde tadilat başlatılırken, vatandaşlara da eşya yardımı yapılacak.

Önceki gün meydana gelen hortum Demre ilçesinde naylon ve cam seralara zarar verdi. 800 dönüm ekili alanın zarar gördüğü hortum sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi, acil durum ilan ederek ekipleri bölgeye yönlendirdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan itfaiye, ASAT ekipleri, vatandaşlara destek oldu. Bölgede hasar tespit çalışması yapıldı.

Naylon ve cam seraların yanı sıra ev ve okullara da zarar veren hortum bölgesine gelen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, zarar gören bölgeleri tek tek gezerek, incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla bölgeye gönderilen yüzlerce gıda paketi vatandaşlara ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri hortumda çatısı zarar gören Atatürk ve Karabucak ilkokulları ile yine hortumda zarar gören Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tadilatı için çalışma başlattı. Ayrıca hortumda zarar gören çiftçilerin evlerine eşya ve maddi yardımda bulunulacağı bildirildi.

Hortum sonrası tüm ekipleri seferber ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, "Büyük bir felaket yaşadık. Çiftçilerimizin bütün emekleri zarar görmüş durumda. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı. Hasar tespit çalışması gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel de konuyu yakinen takip ediyor. Kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanındayız ve her türlü desteği vereceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Afet Bölgesine Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement