Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "Ansan" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "Ansan" Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN), Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sadece sanatsal etkinlikler yapması ve bunlara ekonomik destek sağlayabilmesi için tahsis ettiği alanda, senelerdir hiçbir bedel ödemeden faaliyet gösterdiğini ve tahsis amacının Antalya’nın kültürel ve sanatsal etkinliklerinin en iyi şekilde yapılması ile ilgili olduğu bildirildi.

21.07.2014 17:30

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN), Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sadece sanatsal etkinlikler yapması ve bunlara ekonomik destek sağlayabilmesi için tahsis ettiği alanda, senelerdir hiçbir bedel ödemeden faaliyet gösterdiğini ve tahsis amacının Antalya'nın kültürel ve sanatsal etkinliklerinin en iyi şekilde yapılması ile ilgili olduğu bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kayıtlarına göre; derneğin senelerdir bir tek sanatsal faaliyet icra etmediğinin görüldüğü belirtilen açıklamada, "Amacına aykırı bir kullanım ortaya çıkması ve sözleşme hükümleri gereğince tahsisin iptali hukuki bir zorunluluk olmuştur. ANSAN tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, tahsisin iptalinin nedeni olarak, 13. Akdeniz Şiir Festivali'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun kullanılmaması gösterilmek istenmiştir. Bu durumun gerçekle ilgisi yoktur. Tahsisin iptali tamamen tahsis amacına aykırı kullanım nedeniyledir. Ayrıca açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesinin destek olmadığı için logosunun kullanılmadığı beyanları da çok şaşırtıcıdır. Senelerdir bir kuruş ödemeden Antalya'nın en güzel yerinde faaliyetlerini sürdürebilme imkanını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini göz ardı etmeleri, kendilerinin yapmadıkları ve yapmaya niyetli olmadıkları sanatsal etkinliklerin ayıbını örtme girişiminden başka bir şey değildir" denildi.

Bu alandaki faaliyetlerin hiçbir sanatsal etkinliğe katkı sağlamadığını görmenin, Antalya'nın kültürel ve sanatsal etkinlikleri adına fevkalade üzücü olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tahliyenin gerçekleşmesinden sonra bugüne kadar sanatsal hiçbir etkinliğe faydası olmayan bu alanın gelirleriyle, şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için gereken adımlar atılacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Ansan' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement