Antalya'da 15 Bin 930 Dekar Tarım Alanı Su ile Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Antalya'da 15 Bin 930 Dekar Tarım Alanı Su ile Buluşacak

Antalya\'da 15 Bin 930 Dekar Tarım Alanı Su ile Buluşacak

"DSİ 13. Antalya Bölge Müdürü Özgür: "Elmalı Özdemir, Korkuteli Kozağacı Çağman göletleri ve sulama inşaatları tamamlandığında 15 bin 930 dekar tarım alanı suya kavuşacak"

21.04.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı Özdemir ile Korkuteli Kozağacı Çağman göletleri ve sulama inşaatları tamamlandığında 15 bin 930 dekar tarım alanının suya kavuşacağını bildirdi.

Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, Elmalı Özdemir ve Korkuteli Kozağacı Çağman göleti ve sulaması inşaatlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bölge müdürlüğü olarak Antalya'da yeni yatırımlar yaptıklarını, sulanmayan toprak bırakmamak için özveri ile çalışmaya devam ettiklerini anlatan Özgür, "Elmalı Özdemir, Korkuteli Kozağacı Çağman göletleri ve sulama inşaatları tamamlandığında 15 bin 930 dekar tarım alanı suya kavuşacaktır" ifadesini kullandı.

Tarım şehri Antalya'da zirai üretimi artırarak çiftçiye büyük kazanç sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Turkay, şöyle devam etti:

"Antalya Özdemir Göleti ve Sulaması işi kapsamında 7 980 brüt tarım alanı borulu sistemle sulanacaktır. Gölet, kil çekirdekli kaya dolgu olup 816 bin metreküp dolgu yapılacaktır. Özdemir Göleti'nin gövde sıyırma kazıları tamamlanmış, kondüvi montajına başlanacaktır. Gövde kapak ve perde enjeksiyonları tamamlanan göletin dolusavak demir ve kalıp montajına başlanılmıştır. Elmalı Özdemir Göleti ve Sulaması işinde 26 bin 495 metre uzunluğundaki sulama hattı borusu döşenecektir. Bu gölet tamamlandığında göl hacmi bin 898 milyon metreküp olacaktır."

Özdemir Göleti ve Sulaması projesi tamamlandığı takdirde de dekar başına yılda 1 milyon 243 bin lira gelir sağlanacağını bildiren Özgür, şunları kaydetti:

"Korkuteli Kozağacı Çağman Göleti ve Sulaması projesiyle de brüt 7 bin 950 dekar tarım arazisinin sulanması amaçlanmaktadır. Enjeksiyon işlemleri devam etmekte olan gölet inşaatının sözleşme tarihinden önce bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu proje tamamlandığında dekar başına yılda 1 milyon 202 bin lira gelir artışı sağlanacaktır." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da 15 Bin 930 Dekar Tarım Alanı Su ile Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement