Antalya'da "Engelli Mehter Takımı" Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "Engelli Mehter Takımı" Kuruluyor

Kepez Belediyesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliği ile "Engelli Mehter Takımı" kurulacak.

12.01.2016 12:20

Kepez Belediyesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliği ile "Engelli Mehter Takımı" kurulacak.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği ile Engelliler Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor Vakfı'nı ziyaret etti.

Tütüncü, ziyaretlerinde, Engelli Dernekleri Federasyonu (EDF) Genel Başkanı Abdurrahman Kurtaslan, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle "Engelli Mehter Takımı" kurulması projesini konuştu.

Belediyenin bütün çalışmalarında bedensel ve zihinsel engelli bireyleri ön plana almaya dönük adımlar attıklarını kaydeden Tütüncü, engellilerin sosyal hayata dahil edilmeleri ve dört duvar arasından çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Down sendromlu bireylerden oluşan bir mehter takımı kurmayı ve mehter takımını da şehrin simgesi haline getirmeyi arzu ettiklerini belirten Tütüncü, şu bilgileri verdi:

"Hem 25-30 kadar down sendromlu kardeşimiz mehter takımında yer alarak farklı bir sosyal aktiviteyi yapmış olacaklar hem de sosyal hayatın içerisinde güçlü bir şekilde yer alacaklar. Böyle bir çalışma, down sendromlular konusunda bir farkındalık meydana getirecek. Bu çalışma, diğer kamu ve kurumlarına, gönüllü kuruluşlarına örnek olacak. Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu çalışmayı yapacağız. Belediye olarak mehter takımının çalışabileceği mekanları sağlayacağız, ekipmanlarını alacağız ve ulaşımlarını sağlayacağız. Yeni hizmetimiz engelliler mehter takımımız hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Engelli Mehter Takımı' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement