Antalya'da Kaybolan Kişilerin Bulunması - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kaybolan Kişilerin Bulunması

İngiliz Alan Mackie: "Telefonumun şarjı tamamen bitikti.

20.01.2015 15:18

İngiliz David James Alan Mackie, telefonunun yüzde 2'lik şarjı sayesinde hayata tutunduklarını söyledi.

Kemer ilçesinde, Likyo Yolu yürüyüşü sırasında kaybolan ve 5 günün ardından helikopterle kurtarılan İngiliz David James Alan Mackie ve Hollandalı Friso Anne Antoney de Vries ile Marije de Groot, konakladıkları 5 yıldızlı otelin bahçesinde basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Mackie, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da uzay bilimleri eğitimi aldığını ve bir süredir doğal güzellikleri olan bir bölgede kamp yapmak istediklerini söyledi. Bu nedenle internette yaptıkları araştırma sonucunda Antalya'ya gelmeye karar verdiklerini ifade eden Mackie, Likya Yolu yürüyüşüne çıktıklarını ancak ilk günün ardından kaybolduklarını dile getirdi.

İkinci gün sürekli yürüdüklerini ancak bir yere ulaşamadan havanın karardığını anlatan Mackie, bir mağarada uyuduklarını belirtti. Şehrin denize yakın olduğunu bildikleri için sürekli ormandan denize doğru yürümeye çalıştıklarını anlatan Alan Mackie, çok fazla yağmur olduğu için geri dönemediklerini kaydetti. Geri dönüş yolunu bulmak için nehri geçmeye çalıştıklarını fakat bunu başaramadıklarını söyleyen Mackie, çeşitli böcekler ve meyveler yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını vurguladı.

"Gerçek bir survivor deneyimi yaşadık"

Yürüyüşte oldukları 7 gün boyunca aç kaldıklarını anlatan Mackie, "Bazı tepelerden şehri gördük ama bir türlü ulaşamadık. Telefonumun şarjı tamamen bitikti. Nasıl olduysa yüzde 2'lik şarj geri geldi. Sinyal bulduk ve bu şarj sayesinde hayatımız kurtuldu. Sürekli kendimizi motive ettik. Zaman zaman umutsuzluğa da kapıldık. Ailemizi tekrar göremeyecek olmanın verdiği endişeyi ve üzüntüyü yaşadık. Yiyeceksiz bir şekilde doğada hayatta kalarak gerçek bir survivor deneyimi yaşadık" dedi.

Hollandalı Friso Anne Antoney de Vries de kayboldukları günler boyunca yorucu bir yürüyüş yaptıklarını ifade etti. Yüksek tepelerden şehri gördüklerini ancak şehre ulaşmak için şelale ve uçurumları geçmeleri gerektiğini farkettiklerini belirten  De Vries, çok yorgun ve aç oldukları için buna güç bulamadıklarını kaydetti.

"Belgesel kanallarında gördüklerimizi uygulamaya çalıştık"

Yanlarında bulunan kibritin ıslak olması nedeniyle yanmadığını ifade eden de Vries, "Bu nedenle kamp ateşi yakamadık. Belgesel kanallarında gördüklerimizi uygulamaya çalıştık. İdrarları şişelere koyup elbiselerimizin içine koyduk ve bu şekilde ısınmaya çalıştık" dedi. Kamp yapmayı çok sevdiklerini ve bu olayın kamp tutkularını engellemeyeceğini anlatan de Vries, bundan sonra daha tedbirli ve hazırlıklı olacaklarını vurguladı.

"Yiyebildiğimiz kadar yemek yedik"

Helikopterin getirdiği kurabiyeleri yediklerini belirten Friso Anne Antoney de Vries, "Helikopterde bir miktar çorba içtik. 7 gün sonra yemek yediğimiz için ağzımıza tuhaf bir tat geldi. Otelde çok fazla yedik. Bu sabah 2 saat süreyle kahvaltı yaptık. Yiyebildiğimiz kadar yemek yedik" dedi.

Hollandalı Marije de Groot ise bir gazetecinin "Kız olarak doğada zorlandınız mı?" şeklindeki sorusuna, "Arkadaşlarımın yediği böceklerden az yedim. Genelde ağaçlardaki meyvelerle karnımı doyurmaya çalıştım" dedi.

Groot, bugün İstanbul'a gideceklerini, 2 gün sonra da ülkelerine döneceklerini açıkladı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kaybolan Kişilerin Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement