Antalya'daki "2b" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki "2b" Eylemi

Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylülerinin 9 saat süren eylemleri sona erdi.

14.03.2013 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylülerinin 9 saat süren eylemleri sona erdi.

Aksu ilçesinde D-400 karayoluna bağlanan tali yolu 40 dakika trafiğe kapatan köylüler, daha sonra Aksu Kaymakamlığı önünde eylem yaptı. Eylem sırasında gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen köylüler, Aksu Belediye binası önüne giderek beklemeye başladı.

Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kendisiyle görüşerek gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden köylülere, gözaltıların savcılığın talimatı ile gerçekleştiği ve ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edileceklerini, kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını söyledi.

Polis ekiplerinin dağılmaları yönünde çağrı yaptığı eylemciler, uyarıya rağmen belediye önünde oturma eylemi yaptı, zaman zaman slogan atarak eylemlerini sürdürdü.

Bu sırada şüpheli hareketler sergileyen bir eylemci, kendisine kimlik soran polis memurundan kaçtı. Belediye hizmet binasının arka bahçesine doğru koşmaya başlayan bu kişi düşmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Bu sırada kendisini yakalayan polis memurlarına direnmeye çalışan eylemci, polis otomobiline güçlükle bindirildi. Köylüler, yaklaşık 9 saat süren eylemlerini havanın kararmasıyla sonlandırdı.

Öte yandan daha önce 15 kişi olduğu açıklanan gözaltı sayısının 24 olduğu belirtildi. Zanlıların Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından

"Görevli polis memuruna mukavemet, devlet malına zarar verme ve toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Aksu'nun Hacıaliler ve Soğucaksu köylerinden yaklaşık 500 kişilik grup, sabah saatlerinde Antalya D-400 karayoluna kaya parçaları, çöp konteynerleri ve araç lastikleri koyarak trafiği engellemeye çalışmıştı. Bu sırada köylüler ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Olaylarda bazı köylüler gözaltına alınmıştı.

Köylüler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için Aksu Belediyesi'ne yürümüş ve burada oturma eylemine başlamıştı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki '2b' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement