Antalya'daki Kobi'lere Devlet Destekleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Kobi'lere Devlet Destekleri Anlatıldı

Antalyalı KOBİ'lere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından şirketlere verilen destekler hakkında bilgi verildi.

14.04.2014 17:02  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Akdeniz Üniversitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde düzenlen toplantıda, şirketlere bakanlıkça verilen destekler hakkında bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu üyesi Ali Bahar, ülkenin ekonomik gelişiminin sağlanmasında, özel sektörün güçlendirilmesi ve rekabetin geliştirilmesinde hibe desteklerin çok önemli olduğunu vurguladı. Hibe desteklerden yararlanmanın özel sektörün geleceğini şekillendirecek yatırım kararlarını etkilediğini kaydeden Bahar, şöyle konuştu: "Özel sektörün bu desteklerden faydalanma sürecinde ise üniversite-sanayi işbirliği önem kazanmaktadır. Sanayi altyapısının ülke ekonomisine daha çok ve sürdürülebilir katkı sağlayabilmesi için akademik altyapı tarafından desteklenen, üreten ve faydalı modeller geliştiren, Ar-Ge çalışmaları yapan bir profile ihtiyaç duyulmaktadır. Bu profile ulaşılması için üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi gerekmektedir. Katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün geliştirmeyi hedefleyen ve işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri çalışmaların üniversitelerin bilimsel altyapısı ve devlet tarafından verilecek desteklerle gerçekleşmesi mümkündür."

Sanayi tezleri programına 2006-2013 yılları arasında Antalya'dan 26 başvuru yapıldığını kaydeden Bahar, bu projelerden 9'unun destek aldığını bildirdi. Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Şube Müdürü Serdar İmamoğlu, projelerin çeşitliliği ve desteğin nasıl alınabileceğiyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Kobi'lere Devlet Destekleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement