Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya\'daki Orman Yangını

Antalya Valisi Öztürk: "En kısa zamanda burasını, yollarını yaparak ağaçlandıracağız. Yani bir sene, 1,5 sene içerisinde burada her şeyin bitmiş olduğunu göreceğiz"

01.07.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde meydana gelen yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Öztürk, Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ile helikopterle Adrasan'a gelerek inceleme yaptı.

Yangın bölgesini havadan helikopterle inceleyen Vali Öztürk ve beraberindekileri Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, Orman İşletme Müdürü Fuat Nur ve diğer yetkililer karşıladı.

Daha sonra yangının çıkış noktasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Öztürk, yangın konusunda bölgenin çok hassas olduğunu söyledi.

Yangında orman alanlarının yanı sıra bazı işletmelerin de zarar gördüğünü hatırlatan Öztürk, "En kısa zamanda burasını, yollarını yaparak ağaçlandıracağız. Yani bir sene, 1,5 sene içerisinde burada her şeyin bitmiş olduğunu göreceğiz. 2015'in sonunda her şey tamamlanmış olacak" dedi.

Bölgenin risk alanı olduğunu, bundan sonra da yangın çıkabileceğini dile getiren Öztürk, bu nedenle bunu hızlı önlemenin yollarını aradıklarını kaydetti.

Bu kadar yoğun nüfusun olduğu yerde riskleri sıfırlamanın mümkün olmadığına dikkati çeken Öztürk, "Yangının nedeni piknikçiler olabilir fakat başka sebepler de olabilir. Bunu tam bilemiyoruz. Elimizde bu konuyu yüzde 100 doğrulayacak bir bilgimiz yok" diye konuştu.

Öztürk, yangınla Adrasan'da imar, tapu sorunu gibi sorunların da ortaya çıktığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Yangından etkilenen işletmeler ruhsatlı değil. Sadece onlar değil, diğerlerinin de ruhsatlı bulunmuyor. Geçmişte burası hem milli park hem sit alanı hem de kıyı kenar çizgisi bakımından sorunlu. Yani üç sebebi var. Dolayısıyla bu konu yasal düzenlemeye bağlıdır. Şu andaki mevzuat buna izin vermiyor."

Yangından etkilenen vatandaşlara maddi destek sağlanabilmesi için çalıştıklarını anlatan Öztürk, kendilerinin de bir nebze olsun yardım yapılarak yaşanan acının hafifletilmesini arzuladıklarını söyledi.

Yangına müdahalede ihmal iddiası

Bir gazetecinin, yangına müdahale sırasında ekiplerin ihmali olduğu yönünde vatandaşların iddiaları bulunduğunu ifade etmesi üzerine Vali Öztürk, bu tür olayların ardından vatandaşların kesin bilgiye dayanmayan yanlış bilgiler aktarabildiklerini belirtti.

Yangının 18 saat gibi bir sürede söndürüldüğünü hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Yangında ilk dört beş saatte alanın yüzde 80'i yanmıştı. Yani ekiplerin buraya gelişi gidişi yarım saatlik süre. Biz de helikopterle geldik. Gördüğünüz gibi orman arazisinde yol yok. Sadece havadan müdahale yapılabiliyor. Helikopterlerin kalkması, buraya gelmesi... İddia ettikleri şey olabilir. Bir de konunun uzmanlarına sormak lazım. İnsanlar dışarıdan değerlendirme yaparken, (Daha hızlı olsaydı iyi olurdu) gibi değerlendirme yapıyor. Bizde öyle istiyoruz ama imkanlarımız, teknoloji ancak bu kadarına izin veriyor."

Yanan alanlarda betonlaşma yapılacağı gibi iddialar da bulunduğunu kaydeden Öztürk, kesinlikle böyle bir şey olamayacağını söyledi.

Vali Öztürk ve beraberindekiler, daha sonra yangından etkilenen iş yerlerini gezerek, işletme sahiplerine "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement