Antalya Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı

Antalya Fındıkkıran\' Ayakta Alkışlandı

Fındıkkıran' ayakta alkışlandı *- ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bale severleri heyecanla beklenen 'Fındıkkıran' balesi ile buluşturdu.

20.12.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındıkkıran' ayakta alkışlandı

*- ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bale severleri heyecanla beklenen 'Fındıkkıran' balesi ile buluşturdu.

Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyanın en çok sahnelenen eseri olan 'Fındıkkıran', Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, sahne yönetimi de Lale Balkan'a ait 'Fındıkkıran' balesine ilgi büyük oldu. Birçok kişi eseri ayakta izledi. Dekor ve kostümleriyle, ışık efektleriyle göz kamaştıran, dans müzikleriyle büyüleyen 'Fındıkkıran', ilgiyle izlendi.

GÜÇLÜ KADRO SAHNE ALDI

'Fareler Kıralı' masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yazdığı 'Fındıkkıran'da, Müge Ünal 'Clara', Yağızhan Danış 'Fındıkkıran Prens' rollerinde izleyici karşısına çıktı. 'Şeker Perisi'ni Laroslova Volkova, 'Şeker Prens'i Tolga Burçak, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Clara'nın Erkek Arkadaşı'nı Yağızhan Danış, 'Kral Fare'yi de Cenk Şahinalp canlandırdı. Eserde orkestrayı şef Hakan kalkan yönetti, Armağan Davran koreograf asistanlığı görevini üstlendi. Dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Aydan Çınar, ışık tasarımına da Mustafa Eski imzal attı.

Tchaikovsky'nin 1891 yılında bestelediği son bale eseri özelliği taşıyan 'Fındıkkıran'ın, Antalya'da izlenme rekoru kırması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement