Antalya Işten Çıkarılan Güvenlikçiler Yardım Istedi - Son Dakika
Güncel

Antalya Işten Çıkarılan Güvenlikçiler Yardım Istedi

Antalya Işten Çıkarılan Güvenlikçiler Yardım Istedi

Işten çıkarılan güvenlikçiler yardım istediANTALYA Havalimanı'nda görevliyken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iş akdi feshedilen 306 özel güvenlik görevlisi, kararı protesto etti.

22.10.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işten çıkarılan güvenlikçiler yardım istedi

ANTALYA Havalimanı'nda görevliyken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iş akdi feshedilen 306 özel güvenlik görevlisi, kararı protesto etti.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan sendikalar arasında yer alan Pak İş'e mensup, Antalya Havalimanı'nda görevli 306 özel güvenlik görevlisinin iş akdi feshedildi. Fesih kararının ardından Antalya Valiliği Olağanüstü Hal (OHAL) bürosuna itirazda bulunan güvenlik görevlileri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek karara tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan güvenlik görevlileri yardım istedi.

Grup adına basına açıklama yapan işten Anıl Adalı Yılmaz, 18 yıldır Antalya Havalimanı'nda çalıştığını söyledi. 2009 yılında bağlı bulundukları firmadan alt firmaya devrolduklarını kaydeden Yılmaz, "Bundan dolayı bazı sendikal haklarımız olumsuz yönde etkilendi. Bu sebepten şirketimiz ve bölge müdürlerinin yönlendirilmesiyle 'e-devlet' üzerinden bir sendikaya üye olduk. Ancak bu sendika haklarımız vermedi. 2 yıl önce 'Pak Savunma' adlı sendika bizden hiç para almadan mahkeme açıp haklarımızı savunacağını vaat etti. 306 kişi bu sendikaya geçtik. Ne FETÖ/PDY ne de başka bir terör örgütüyle ilişkimiz var. 15 Temmuz'da da görevimizin başındaydık. Devletimize yapılan bu hain saldırıya karşı koyabilmek adına demokrasi nöbetlerine katıldık" dedi.

Anıl Adalı Yılmaz, mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Işten Çıkarılan Güvenlikçiler Yardım Istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement