Antdob, "5. Murad" Balesini Sahneledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Antdob, "5. Murad" Balesini Sahneledi

Antdob, "5. Murad" Balesini Sahneledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Osmanlı İmparatorluğu'nun en az süre tahtta kalan padişahı Sultan 5. Murad'ın hayatından kesitlerinin sunulduğu "5. Murad" balesini sahneledi.

05.03.2014 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Osmanlı İmparatorluğu'nun en az süre tahtta kalan padişahı Sultan 5. Murad'ın hayatından kesitlerinin sunulduğu "5. Murad" balesini sahneledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterinin koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy yaparken, dekor ve kostümü Savaş Camgöz, ışık tasarımı ise Fuat Gök tarafından üstlenildi.

Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın yaptığı balede, Tolga Burçak "Sultan 5. Murad", Kıvanç Ekin "Hayali 5. Murad", Müge Ünal "Reftaridil Kadın Efendi", Derya Tokgöz "Eleron Mevhibe Kadın Efendi", Esra Taner  "Hatice Sultan", Burcu Bodur "Fehime Sultan", Özde Melek Eren  "Fatma Sultan", Selin Berkmen "Diana", Evren İskender "Apollon" rollerinde görev aldı.

Geçen yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "En İyi Bale-Dans Yapımı" ve "En İyi Koreografi" ödüllerini kazanan eserin prömiyeri, Sultan 5. Murad'ın hayatta olan torunları Selahaddin Osman Osmanoğlu, Kenize Murad, Rezzan İris'in de destekleriyle ANTDOB tarafından geçen ay yapılmıştı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antdob, '5. Murad' Balesini Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement