Antep'e "Gazi" Ünvanı Verilişinin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Antep'e "Gazi" Ünvanı Verilişinin 94. Yıl Dönümü

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve CHP Gaziantep İl Başkanı Köse, kente "Gazi" ünvanının verilişinin 94. yıl dönümünü kutladı.

07.02.2015 14:43

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, kente "Gazi" ünvanının verilişinin 94. yıl dönümünü kutladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, yayımladığı mesajda, dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunma yapan Antep'in "Gazi"lik ünvanıyla taçlandırılmasının 94. yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisinde olduklarını vurguladı.

Gaziantep'in yardım almadan 11 ay direnerek büyük bir mücadele örneği gösterdiğini anımsatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi gücüyle işgale 11 ay dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep'e 8 Şubat 1921 tarihi ve 93 sayılı kanunla Gazilik ünvanı vermiştir. Bizler, bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, tarihimize ve milli servetimize sahip çıkarak torunlarımıza bu büyük Türk devletini bağımsız olarak devredebilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."

CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse de, toprağını vermemek için yaptığı mücadele ile efsaneleşen Anteplilerin direnişinin, yurdun her yerindeki mücadele ve direnişlere örnek olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep, 'Gazi'lik unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını, 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler' sözüyle ifade etmiştir.Gazi şehrimizin bu onur ve gurur gününün 94. yıl dönümünü bir kez daha kutlarken, bize bu gururu yaşatırken, bu mücadelede canlarını vatan için veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antep'e 'Gazi' Ünvanı Verilişinin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement