Antep Evleri"Ne İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Antep Evleri"Ne İlgi Artıyor

Gaziantep'te, sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında restore edilen tarihi Antep evleri, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

25.08.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında restore edilen tarihi Antep evleri, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Şehreküstü Konakları, taş yapısı ve el işçiliği ile dikkat çekiyor.

Resmi açılışı bu yıl içerisinde yapılan Şehreküstü Konakları, yer altında bulunan ve gün yüzüne çıkarılan mağara ve livaslarla da turizme yeni bir boyut kazandırmak için aday gösteriliyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Suyabatmaz, Kozluca ve Kepenek Mahallelerini kapsayan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında yapılan Şehreküstü Konakları'nın tarihi dokusu yeniden canlandı.

Tescilli 4 evden oluşan Şehreküstü Konakları, Şıh Fettullah Parkı ve Meydanı, Şeyh Fettullah Evi ve Şeyh Fettullah Evi rekonstrüksiyon çalışmalarını kapsayan geniş bir alanda yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihi ve kültürel yapının korunmasına önem verdiklerini belirtti.

Eski kent merkezindeki Antep Kalesi'nden, ticaret merkezine ve yerleşim bölgelerine uzanan 7 kilometrelik bir sokak sağlıklaştırma çalışması yaptıklarını belirten Tahmazoğlu şunları kaydetti:

"Park, meydan ve sokak sağlıklaştırma projelerine ek olarak tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracak 4 kültür mirası tarihi yapının restorasyonunun ardından Şehreküstü Konakları adı verilen binaları kültürel-sosyal amaçlı işlevlerde bölge halkının hizmetine sunduk.  Yine Şehreküstü semtinde Tekke Camii'nden başlayarak, Şehitler Caddesi, Elmacı pazarı, Ahmet Çelebi ve Kabasakal Camine kadar olan bütün mahalle ve sokaklarda sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları yapıldı. Yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde bu sokak ve caddelerimiz tarihi görünümüne tekrar kavuşmuş oldu. 2013 yılında restorasyonu tamamlanan Şehreküstü Konakları'nı görmek için yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişi kentimizi ve ilçemizi ziyaret ediyor."

Tahmazoğlu, Şehreküstü Konakları'nın bulunduğu Kepenek Mahallesin'e dev bir meydan yapılacağını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antep Evleri'Ne İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement