Aöf Öğrencileri, Milas'ta da Sınav Yapılmasını İstiyor - Son Dakika
Yerel

Aöf Öğrencileri, Milas'ta da Sınav Yapılmasını İstiyor

Aöf Öğrencileri, Milas\'ta da Sınav Yapılmasını İstiyor

Milas'ta Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim verilen bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, Milas Kaymakamı Fuat Gürel’den yılda 4 kez, il merkezinde gerçekleştirilen sınavların Milas’ta yapılması için destek istedi.

24.05.2014 16:01

Milas'ta Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim verilen bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, Milas Kaymakamı Fuat Gürel'den yılda 4 kez, il merkezinde gerçekleştirilen sınavların Milas'ta yapılması için destek istedi.

Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, sosyal medya platformlarında kurdukları "AÖF Sınavları Milas'ta Yapılsın" gruptan oluşturdukları temsilcilerle Milas Kaymakamı Fuat Gürel'i ziyaret etti.

Milas ve Bodrumlu öğrencileri temsilen Yunus Emre Demirtaş, Muhammet Dönmez, Ummahan Özer ve Şenol Ülker Kaymakam Gürel'i ziyaretlerinde taleplerini dile getirdi.

Grubun öncülerinden Dönmez ve Demirtaş, Milas ve Bodrum'da yaklaşık 2 bin adayın sınavların il merkezinde, yılda 4 kez ve iki gün üst üste yapılması nedeniyle mağdur olduğunu, sınavların ilçelerde yapılması için herhangi bir prosedür engeli bulunmadığını kaydederek, Gürel'den destek istedi.

Gürel, ÖSYM Sınav Koordinasyon Sorumlusu - Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ünal Dereli'yi telefonla arayarak, konuya ilişkin gelişmeleri sordu. Dereli, sınavların Milas ilçe merkezinde yapılması için girişimler bulunduğunu ve Anadolu Üniversitesi yönetiminden yanıt beklendiğini kaydetti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Veli Han da, ÖSYM sınavlarından bazılarının Bodrumlu adayların da katılımıyla Milas'ta gerçekleştirilebildiğine vurgu yaptı.

Kaymakam Gürel, çağdaş kamu yönetiminde hizmetlerin vatandaşlara yerinden ulaştırılması ilkesinden hareketle öğrencilerin taleplerini haklı bularak; "Talepleriniz anlattıklarınız açısından haklı. Hizmetlerinden yerinden verilmesi büyük önem taşıyor. Bunun için ben nüfus, öğrenci sayısı, güvenlik kriterleri gibi unsurları değerlendirerek Anadolu Üniversitesi yöneticilerine durumu anlatan yazı yazacağım" dedi.

Öğrenciler, Kaymakam Gürel'e ilgisinden dolayı teşekkür ettikten sonra ziyaret sonlandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aöf Öğrencileri, Milas'ta da Sınav Yapılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement