Apartmanın Temel Duvarı Yıkıldı, Vatandaşlar Önlem Alınmamasına Tepkili - Son Dakika
Güncel

Apartmanın Temel Duvarı Yıkıldı, Vatandaşlar Önlem Alınmamasına Tepkili

Apartmanın Temel Duvarı Yıkıldı, Vatandaşlar Önlem Alınmamasına Tepkili

Konya'da son günlerde aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle geçen cumartesi günü, 4 katlı bir binanın bodrum katındaki temel duvarı yıkıldı.

30.06.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da son günlerde aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle geçen cumartesi günü, 4 katlı bir binanın bodrum katındaki temel duvarı yıkıldı. Binanın göçme olasılığına karşı tedirgin olduklarını belirten bina sakinlerinden Murat Aydoğdu, belediye görevlilerinin sadece bina önüne şerit çektiklerini ve başka hiçbir çalışma yapmadığını öne sürerek tepki gösterdi.

Merkez Karatay İlçesi Akif Paşa Mahallesi Kahraman Caddesi Vahdet Sokakta bulunan 4 katlı Uludağ Sitesi'nin bodrum katındaki temel duvarı, iddiaya göre son günlerde devam eden yağmur nedeniyle geçen cumartesi günü büyük bir gürültüyle yıkıldı. Deprem olduğunu sanan bina sakinlerinden 34 yaşındaki Murat Aydoğdu, bodrum katında yaptığı incelemede temel duvarının yıkıldığını fark etti. Aydoğdu, durumu Karatay Belediyesi'ne bildirdi. Belediye görevlilerinin bina önüne sadece şerit çektiğini onun dışında önlem almadığını iddia eden Murat Aydoğdu, şunları söyledi:

"Karatay Belediyesi'ni arayıp, durumu bildirdim. Ancak, 'Bu bizim işimiz değil' yanıtını aldım. KOKSİ'yi Büyükşehir Belediyesini aradık, bizi önemsemiyorlar. Burası 8 daire 40-45 kişi yaşıyor. Konya'da 2 Şubat 2004 yılında Zümrüt Apartmanı yıkıldı ve 92 kişi öldü. Bu ikinci bir facia mı olacak? Belediye, burası yıkılınca mı gelecek? O zaman geleceklerse hiç kimse gelmesin. O zaman Cumhurbaşkanı da gelir, Başbakan da gelir"dedi.

Aydoğdu, bina sakinleri yalnızca iftar ve sahur zamanı evlerine girdiklerini, onun dışında tüm zamanlarını, komşularının evinde geçirdiklerini öne sürdü.

Belediyeye yaptıkları müracaatlarında hiçbir sonuç alamadıkları iddia eden diğer bina sakını 52 yaşındaki Seyit Sağlam, "Belediyeye gittik yetkililerle müdürlerle görüşemiyoruz. Başkanlarla görüşmek mümkün değil. Sekreterler not alıyor, bizi arayan yok. Belediyenin başka ne işi olabilir ki, bizimle ilgilenmiyorlar. Bu zihniyet ne zaman değişecek bu ülkede" diye konuştu.

Almanya'dan ablasının yanına misafirliğe gelen 41 yaşındaki Halis Duvarcı, "Ben misafir geldim 4 gündür buradayım, ama korkuyoruz. Ben gurbetçiyim. Almanya'da biz Konya'yı övüyoruz. Ama gördüğümüz manzara hoş değil. 3 gündür hiçbir yetkili gelip bakmıyor" dedi. Karatay Belediyesi yetkilileri ise kendilerine resmi (yazılı) olarak herhangi bir başvuru olmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartmanın Temel Duvarı Yıkıldı, Vatandaşlar Önlem Alınmamasına Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement