Apple, İpod Classic Modelini Resmen Sona Erdirdi - Son Dakika
Teknoloji

Apple, İpod Classic Modelini Resmen Sona Erdirdi

Apple, İpod Classic Modelini Resmen Sona Erdirdi

Müzik dinleme alışkanlıklarını değiştiren cihaz serisi iPod'ların en ünlü modellerinden iPod Classic, sonunda aramızdan ayrıldı.

15.09.2014 09:21

Müzik dinleme alışkanlıklarını değiştiren cihaz serisi iPod'ların en ünlü modellerinden iPod Classic, sonunda aramızdan ayrıldı.

iPod MP3 çalıcı cihazlar, çok uzun süredir aramızda ve milyonlarca kişiye müzik ve eğlence getirdiler. Ama iPhone'ların hızlı yükselişi ve satış başarıları karşısında iPod satışları giderek düşmekte. Hatta sene başında iPod serisinin komple iptal edileceği haberlerini bile duymuştuk. Apple son olarak iPod müzikçalar serisinin en bilinen modellerinden "iPod Classic" ürününü resmi olarak bitirdiğini açıkladı.

Aşağıda 200'lerden ünlü silüetli reklamını göreceğiniz klasik iPod, çoğu müziksever için hala en başarılı MP3 çalıcı cihazlardan biri kabul ediliyor. Harddiskli ilk MP3 çalıcı değildi ama kullanıcıları için en iyi modeldi denilebilir. Şık gövdesi, zamanında 1,000 şarkı depolayabilceğiniz 160 GB kapasiteli harddiski, kolay kullanımlı arayüzü ve üretim kalitesi ile standart belirleyen cihazlardan olmuştu.

4. nesil iPod ile tasarımı oturmuştu ve 2004 yılından beri aynı kasa ile ama gittikçe gelişen özellikleri ile üretilmekteydi. Bu tasarımın son versiyonu olan "iPod Classic" 2007 yılında çıktı ve günümüze kadar kullanılan bir cihaz oldu. Ama henüz iPod tamamen bitmiş değil tabii, şu anda piyasada iPod Nano, iPod Touch ve iPod Shuffle modelleri bulunuyor.

Gelişerek ilerleyen iPod modellerinden iPod Touch, beşinci neslinde iSight kameraya bile sahip olmuştu. Ama bir yerde iPod cihazların telefonlar ile birleşerek ortadan kalkacağı da kesin gibi görünüyor.

The post Apple, iPod Classic Modelini Resmen Sona Erdirdi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple, İpod Classic Modelini Resmen Sona Erdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement