Apple Pay ile Mobil Ödeme Sistemlerinin Kullanımı Arttı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay ile Mobil Ödeme Sistemlerinin Kullanımı Arttı

Apple Pay ile Mobil Ödeme Sistemlerinin Kullanımı Arttı

Bazı teknoloji firmaları yıllarca, NFC tabanlı mobil ödeme sisteminin yaygınlaşması için uğraşıp durdu.

18.11.2014 21:08

Bazı teknoloji firmaları yıllarca, NFC tabanlı mobil ödeme sisteminin yaygınlaşması için uğraşıp durdu. Ancak bu çabaları genel olarak boşa gitti. Apple ise Apple Pay adını verdiği mobil ödeme sistemiyle, bu durumu tersine çevirmeye en uygun aday gibi görünüyor. Apple Pay, Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarına sunduğu mobil ödeme sistemi ve dijital cüzdan servisinin adı. Ekim ayında hizmet vermeye başlayan Apple Pay, şu ana kadar iyi bir grafik çizdi.

The New York Times'ın hazırladığı rapor Apple Pay'in Amerikan müşteri alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini gözler önüne serdi. Rapora göre, Apple Pay'in hizmet vermeye başlamasından bu yana

Whole Foods firması 150.000 iPhone işlemi kaydetti.

Amerika'nın en büyük ilaç satış firması Walgreen ise, NFC ödemelerinin ikiye katlandığını belirtti.

Mcdonald's, Apple Pay ile yapılan ödemelerin "tap to pay" ödemelerinin yarısını oluşturduğunu söyledi.

Apple Pay'in sadece 3 haftada bunları gerçekleştirdiği, sadece iki iPhone modeli için kullanıma açık olduğu ve Google Wallet'ın geniş bir yelpazedeki Android telefonlarda kullanılabildiği göz önüne alınırsa, Apple'ın bu konuda çok iyi bir iş çıkardığı söylenebilir. Ayrıca Apple Pay'in bu başarısı, birçok kişinin dikkatini mobil ödeme sistemlerine çekerek Google Wallet ve Softcard (eski adıyla ISIS) gibi diğer mobil ödeme sistemlerinin kullanım oranını artıracaktır. Bununla birlikte bahar aylarında Apple Watch'ın satışa çıkmasıyla da Apple Pay'in daha fazla insan tarafından benimsenmesi muhtemel görünüyor.

The post Apple Pay ile Mobil Ödeme Sistemlerinin Kullanımı Arttı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple Pay ile Mobil Ödeme Sistemlerinin Kullanımı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement